DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. jūlijā, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts aizsardzība

Aizsardzības ministrs parakstīs vienošanos par nozares sadarbību ar banku sektoru

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šodien, 13. jūlijā, Aizsardzības ministrs Artis Pabriks parakstīs vienošanos ar Finanšu un kapitāla tirgus komisiju (FKTK) un Latvijas Finanšu nozares asociāciju (LFNA) par sadarbību militārās nozares komersantu izvērtēšanā.

“Jauniem un augošiem aizsardzības industrijas uzņēmumiem ir svarīgi iegūt nepieciešamo kapitālu, lai radītu inovatīvas un eksportējamas tehnoloģijas. Vienojoties ar banku sektoru par informācijas apmaiņu, mēs mazināsim birokrātisko slogu vietējiem uzņēmējiem, tādejādi atvieglojot piekļuvi finanšu līdzekļiem. Vienlaikus šāda sadarbība veicinās nozares caurspīdīgumu un reputāciju starptautiskā līmenī”, norāda aizsardzības ministrs A. Pabriks.

Vienošanās paredz, ka kredītiestādes, vērtējot pakalpojuma sniegšanu militārās industrijas uzņēmumiem, varēs izmantot Aizsardzības ministrijas apliecinājumus par veiktajām komersantu pārbaudēm.

Aizsardzības ministrija, saskaņā ar likumos sniegtajām pilnvarām, pastāvīgi veic padziļinātu militārajā komercdarbībā iesaistīto personu pārbaudi, kā arī saņem drošības dienesta atzinumus, kas var sniegt  kredītiestādēm papildus pārliecību par Aizsardzības ministrijas licencēto komersanta godprātību un uzticamību.

Aizsardzības ministrija uzsver, ka informācijas apmaiņas procesā tiks ievērotas visas nacionālajos un starptautiskajos normatīvos noteiktās prasības attiecībā uz fizisko personu datu aizsardzību, kā arī drošu ierobežotas pieejamības vai klasificētas informācijas apriti.

Aizsardzības ministrija pēdējo gadu laikā ir izveidojusi veiksmīgu praktisko sadarbību ar Latvijas militāro industriju, kas sniedz ieguldījumu inovācijās un nozares eksportā. Vietējās industrijas uzņēmēji aktīvi izstrādā jaunas tehnoloģijas, piedaloties gan Aizsardzības ministrijas rīkotos, gan arī starptautiskos grantu konkursos, pētniecības programmās un dažāda veida inovāciju pasākumos.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI