DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. jūnijā, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Z. Kalniņa-Lukaševica: Uz cilvēku ciešanām un bailēm balstītiem režīmiem nav nākotnes

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2021. gada 17. jūnijā Ārlietu ministrijas parlamentārā sekretāre Zanda Kalniņa-Lukaševica piedalījās starptautiskajā donoru videokonferencē solidaritātei ar Venecuēlas bēgļiem un migrantiem. Konferences mērķis ir pievērst uzmanību humanitārajai situācijai Latīņamerikā, kuru izraisījusi ilgstošā politiskā krīze Venecuēlā.

Savā uzrunā parlamentārā sekretāre uzsvēra, ka Venecuēlas iedzīvotāji ir pelnījuši labāku nākotni savā valstī. Lai gan Venecuēlai ir resursi iedzīvotāju labklājības nodrošināšanai, valdošais režīms ir noteicis citas prioritātes, un venecuēlieši ir bijuši spiesti masveidā pamest savu valsti. “Taču uz cilvēku ciešanām un bailēm balstītiem režīmiem nav nākotnes,” uzsvēra Z.Kalniņa-Lukaševica.

Parlamentārā sekretāre arī akcentēja, ka pirmais solis Venecuēlas politiskās krīzes risināšanai ir demokrātiska un iekļaujoša vēlēšanu procesa izveide.

Latvija plāno veikt vienreizēju iemaksu 10 000 euro apmērā Augstā komisāra bēgļu jautājumos biroja (UNHCR) budžetā, lai palīdzētu valstīm, kuras uzņem bēgļus un migrantus no Venecuēlas.

Konferenci rīkoja Kanāda sadarbībā ar ANO Bēgļu aģentūru un Starptautisko migrācijas organizāciju.

Informācijai:

Kopš 2015.gada Venecuēlu ir pametuši 5,6 miljoni cilvēku, no kuriem lielākā daļa ir apmetušies Latīņamerikā. Visvairāk migrantu ir uzņēmušas Kolumbija, Peru, Čīle un Ekvadora. Pēc Sīrijas tā ir otra lielāka bēgļu krīze 21.gadsimta sākumā. Venecuēlu pametušo personu izaicinājumi parasti saistās ar veselības aprūpes pakalpojumu saņemšanu, sociālajiem pakalpojumiem, izglītību, darba iegūšanu un integrāciju.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI