DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. jūnijā, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra
2
2

17. jūnijā Tautas frontes muzejs aicina uz grāmatas “Vārds deputātam Jurim Dobelim” atvēršanu tiešsaistē

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

17. jūnijā plkst. 17.00 LNVM Tautas frontes muzeja nodaļa aicina tiešsaistē pieslēgties grāmatas “Vārds deputātam Jurim Dobelim” atvēršanai. Grāmatā publicēta padziļināta Daiņa Īvāna intervija ar Juri Dobeli un ietvertas spilgtākās runas, ko Dobelis teicis savas darbības laikā Saeimā.

Sarīkojums tiks straumēts Tautas frontes muzeja Facebook lapā facebook.com/lnvmtautasfrontesmuzejs.

Juris Dobelis ir latviešu ķīmiķis un izteikti nacionāls politiķis, bijis Latvijas PSR Augstākās padomes pēdējā sasaukuma un četru Saeimas sasaukumu deputāts. Dobelis ir viens no Latvijas Tautas frontes un LNNK dibinātājiem, un ir to 138 deputātu vidū, kuri 1990. gada 4. maijā balsoja par Augstākās padomes deklarāciju “Par Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanu”.

Pašlaik Juris Dobelis apkopo mūža gājumā iegūto, dalās ar savu pieredzi, kas veidojusies politiķa darbā gandrīz 30 gadu garumā, papildina LNVM Tautas frontes muzeja nodaļas krājumu ar vērtīgiem materiāliem par Trešās atmodas laiku.

Latvijas Tautas frontes atklāšanas kongresā 1988. gadā Juris Dobelis savas uzstāšanās laikā teica: “Centīsimies ieviest dzīvē visus Tautas frontes pieņemtos nopietnos lēmumus ar vislielāko drosmi un neatlaidību. Lai vārdi “atpakaļceļa vairs nav” nebūtu tikai tukša skaņa”.

Grāmatas atvēršanā tiešsaistē piedalīsies Eiropas Parlamenta deputāts Roberts Zīle, zemkopības ministrs Kaspars Gerhards, Saeimas deputāts Raivis Dzintars, Nacionālās apvienības biedrs Jānis Birks, 4. maija deklarācijas kluba prezidente Velta Čebotarenoka, pirmais Latvijas Tautas frontes priekšsēdētājs Dainis Īvāns. Juri Dobeli iztaujās Latvijas Universitātes sociālās atmiņas pētnieks Mārtiņš Kaprāns.

Grāmata tapusi ar Eiropas Konservatīvo un reformistu grupas un Nacionālās apvienības atbalstu.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI