DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. martā, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra

Dauderos atklās ķīniešu mākslinieka Žanga Honjuna akvareļu izstādi par Latvijas dabu

Publicitātes attēls

23. martā plkst. 14.00 Dauderu namā (Zāģeru ielā 7, Sarkandaugavā) atklās Latvijā dzīvojošā ķīniešu mākslinieka Žanga Honjuna akvareļu izstādi “Iespaids par Latvijas dabas skaistumu”.

Žangs (Džons) Honjuns ir dzimis 1963. gadā Harbinā, Ķīnā, un pēc izglītības ir arhitekts. Mākslinieks lielākoties strādā akvareļtehnikā, realitāti savos darbos atainojot no filozofiskās perspektīvas, un tādējādi cenšas vairot līdzsvara un miera izjūtu mūsdienu nemierīgajā pasaulē. Honjunam mākslā svarīga arī zinātnes klātbūtne, viņš cenšas savos akvareļos integrēt informācijas, kontroles un sistēmu teorijas, veido simbiozi starp mākslu un zinātni. Viņa gleznotie dabas skati it kā iemieso plūsmas stāvokli, paver bezgalīgas iztēles iespējas. Katram izstādes darbam turklāt ir pieskaņota pavadošā muzikālā kompozīcija, kas nolasāma ar QR kodu, un rada papildus pieredzes dimensiju.

Daudzus savus akvareļus mākslinieks ir dāvinājis slimnīcām, skolām, muzejiem gan Ķīnā, gan Latvijā, viņš aktīvi iesaistās sociāla rakstura aktivitātēs, popularizējot mākslu un filozofiju plašākai sabiedrībai.

Izstāde “Iespaids par Latvijas dabas skaistumu” Dauderos būs apskatāma līdz 12. maijam.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI