DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
06. decembrī, 2016
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Rīgā nākamgad plānots izveidot 300 pagaidu darba vietas

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Rīgas domes Sociālo jautājumu komiteja otrdien atbalstīja 300 darba vietu izveidošanu algotiem pagaidu sabiedriskajiem darbiem galvaspilsētā 2017.gadā. Arī šogad Rīgā tika izveidotas 300 šādas darba vietas.

Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) Rīgas reģionālās filiāles un Rīgas pašvaldības kopējā projekta mērķis, izveidojot šādas darba vietas, ir darba iemaņu un sociālo prasmju attīstīšana un uzturēšana ilgstošiem bezdarbniekiem, veicot darbus, kas rada sociālu labumu sabiedrībai. Pagaidu darbu veikšanai nav nepieciešama iepriekš iegūta speciāla kvalifikācija, tas sabiedriskajos darbos ļauj iesaistīties cilvēkiem bez profesijas un specialitātes.

Laika periodā no 2016.gada februāra līdz novembrim (ieskaitot) projektā iesaistījās 710 personas, no kurām 521 persona nostrādāja tām projektā paredzēto laiku, savukārt 189 personas lauza līgumu priekšlaicīgi, no kurām aptuveni 10% jeb 18 personas sāka patstāvīgas darba attiecības.

Paredzēts, ka projekta laikā bezdarbnieki tiks nodarbināti secīgi vai ar pārtraukumiem ne ilgāk kā četrus mēnešus gada laikā, saņemot 150 eiro atalgojumu mēnesī, ko nodrošinās NVA no valsts speciālā budžeta. Darba vietas turpinās nodrošināt pašvaldības departamenti un izpilddirekcijas, kā arī nevalstiskās organizācijas. Projektā varētu tikt iesaistīti vismaz 900 bezdarbnieki.

Sociālo jautājumu komiteja  nolēma atbalstīt projektu,  2017.gadā piešķirot Rīgas domes priekšfinansējumu 47 761 eiro un līdzfinansējumu 143 816 eiro no pašvaldības budžeta programmas "Līdzfinansējums Eiropas Savienības fondiem un citiem projektiem".

Pasākuma kopējā summa plānota 716 942 eiro. Par pašvaldības līdzfinansējumu tiks nodrošināti inventārs, materiāli, darbu vadītāju atalgojums un citi izdevumi.

Rīgā bezdarba līmenis šogad svārstījās robežās no 5,2% janvārī līdz 4,9% septembrī un bezdarbnieku skaits 2016.gada 30.septembrī NVA Rīgas reģionālajā filiālē bija 15 419 personas, no tām bezdarbnieka pabalstu nesaņēma 3934 persona jeb 26% no visiem Rīgā reģistrētajiem bezdarbniekiem.

Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI