DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. aprīlī, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra

Pērn Pasaules hokeja čempionātā izcīnīto bronzas medaļu dāvinās Latvijas Nacionālajam vēstures muzejam 

19. aprīlī plkst. 12.00 Brīvības bulvārī 32 (Rīgā), Konferenču zālē notiks Latvijas Hokeja federācijas dāvinājuma – pagājušajā gadā Latvijas hokeja izlases pasaules čempionātā izcīnītās bronzas medaļas – nodošana  Latvijas Nacionālajam vēstures muzejam. Mediju pārstāvji laipni aicināti! 

Piedalīsies LNVM direktora vietniece krājuma darbā Anita Meinarte un Latvijas Hokeja federācijas ģenerālsekretārs Roberts Pļāvējs.  

Viena no Latvijas Nacionālā vēstures muzeja krājuma papildināšanas prioritātēm ir Latvijas 21. gadsimta vēstures liecību komplektēšana, lai muzejā saglabātu priekšmetus un ar tiem saistītos stāstus, kas ļautu arī turpmāk vispusīgi atspoguļot daudzveidīgo mūsdienu vēsturi pastāvīgajā ekspozīcijā un izstādēs. Laikmetīgās vēstures priekšmeti krājumā atspoguļo visdažādākās ekonomiskās, politiskās, kultūrvēsturiskās un ikdienas dzīves jomas, kur būtiska nozīme ir arī sportam.  

Latvija sportisti ar saviem izcilajiem sasniegumiem dažādos sporta veidos nes Latvijas vārdu pasaulē. Taču hokejs latviešiem ir kaut kas daudz nozīmīgāks, nekā populārs sporta veids vien. Ik gadu Latvijas izlases spēles Pasaules hokeja čempionātos, kas parasti notiek maijā, pārņem ļoti lielas sabiedrības daļas prātus un sirdis – mēs visi esam vienoti un lepni gan par mūsu hokejistiem, gan par mūsu valsti.  

2023. gada Pasaules hokeja čempionātā izcīnītā bronzas medaļa, kas turklāt ir izgatavota Latvijā SIA GEKA, grāmatas “Latvija var” un “Sapņu komanda” turpmāk  glabāsies Latvijas Nacionālā vēstures muzeja krājumā kā spilgts vēstījums nākotnei par Latvijas šodienu, un līdz 31. maijam būs pieejamas apskatei apmeklētājiem  

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI