DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. jūnijā, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Linkaits: Daugavpils var kļūt par paraugu videi draudzīga un iedzīvotājiem ērta sabiedriskā transporta sistēmas attīstībā

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Satiksmes ministrija

Mērķtiecīgi turpinot iesākto darbu pie sabiedriskā transporta sistēmas attīstības, Daugavpils var kļūt par paraugu citām Latvijas pilsētām, kā sabiedrisko transportu veidot videi draudzīgu un sabiedrības vajadzībām atbilstošu, uzsver satiksmes ministrs Tālis Linkaits pēc reģionālās vizītes Daugavpilī šonedēļ.

Satiksmes ministrs Tālis Linkaits pēc tikšanās ar Daugavpils pilsētas domes vadību un iepazīšanās ar sabiedriskā transporta attīstības projektu virzību, uzsver, ka jāturpina iesāktie darbi gan pilsētas autobusu parka nomaiņai uz videi draudzīgākiem transportlīdzekļiem, gan tramvaju infrastruktūras un ritošā sastāva uzlabošanā. Vienlaikus jānodrošina integrētu pilsētas transporta risinājumu izveide, ieskaitot labiekārtotu gājēju un velosipēdu ceļu attīstīšanu. Tas ļautu Daugavpilij kļūt par piemēru citām Latvijas lielajām pilsētām, kā satiksmi un sabiedrisko transportu pilsētā padarīt pievilcīgu iedzīvotājiem un atbilstošu viņu pārvietošanās vajadzībām.

Ar Satiksmes ministrijas atbalstu piesaistītais ES fondu finansējums paredz jaunu tramvaju līniju būvniecību Daugavpilī un zemās grīdas tramvaju iegādi. Videi draudzīga sabiedriskā transporta iegādei piesaistīts arī Kohēzijas fonda līdzfinansējums 12,75 miljonu eiro apmērā, kas paredz 47 jaunu, ar dabasgāzi (CNG) darbināmu autobusu iegādi izmantošanai pilsētas satiksmē.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI