DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
28. maijā, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Pasažieru skaits reģionālo maršrutu autobusos un vilcienos šā gada pirmajā ceturksnī samazinājies par aptuveni 50%

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šodien, 2021. gada 28. maijā, Sabiedriskā transporta padome tika iepazīstināta ar sabiedriskā transporta nozares rādītājiem pirmajā ceturksnī. Šā gada pirmajā ceturksnī reģionālo maršrutu autobusos un vilcienos tika pārvadāti pieci miljoni pasažieru, kas ir par aptuveni 50% mazāk, salīdzinot ar analogu periodu pērn, un par 55%, salīdzinot ar analogu periodu 2019. gadā. Būtiski samazinoties pasažieru skaitam, visā valstī tika slēgti vairāki reisi tajos maršrutos, kuru pamatfunkcija nav saistīta ar iedzīvotāju nogādāšanu darbavietā vai izglītības iestādē. Tādējādi autobusu nobraukums jeb maršrutu tīkla apjoms samazinājās par 1365 kilometriem, salīdzinot ar 2020. gada pirmo ceturksni, un 1472 kilometriem, salīdzinot ar 2019. gada pirmo ceturksni.

2021. gada pirmajā ceturksnī reģionālo maršrutu autobusos pārvadāto pasažieru skaits ir samazinājies par 51%, bet vilcienos – 48%, salīdzinot ar 2020. gada pirmo ceturksni. Savukārt, salīdzinot ar 2019. gada pirmo ceturksni, samazinājums autobusos ir par 56%, bet vilcienos – par 52%. Šogad īslaicīgi ir atcelti 95 reisi, tomēr nepieciešamības gadījumā tie tiek operatīvi atjaunoti. Sakarā ar mācību atjaunošanu klātienē vai atcelšanu izmaiņas veiktas 184 reisos: atjaunoti 152 reisi, bet slēgti – 32.

Neatkarīgi no pasažieru skaita izmaiņām sakarā ar vīrusa Covid-19 ietekmi, reģionālo maršrutu tīklā izmaiņas notiek nepārtraukti, reaģējot uz iedzīvotāju, pašvaldību, pārvadātāju u.c. ierosinājumiem, to optimizējot un uzlabojot. Kopumā šogad ir atklāti 37 jauni reisi un slēgti – 44 reisi. Cita veida izmaiņas (piemēram, papildu pieturu iekļaušana reisā) ir veiktas 724 reisos.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI