DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. februārī, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Docētāji gūst pieredzi sociālo simulāciju izstrādē tiešsaistes treniņā

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Projekta “Simulāciju spēles stratēģiskajā komunikācijā” (SimGames) ietvaros no 1. līdz 3. februārim Viļņas Universitāte sadarbībā ar Vidzemes Augstskolas un Tartu Universitātes partneriem organizēja tiešsaistes treniņu ar mērķi attīstīt docētāju caurviju prasmju komunikācijas studijās.

Pirmajā apmācību diena, 1. februāris, bija atvērta visiem interesentiem, kurā bija iespēja piedalīties divās praktiskajās darbnīcās par tādiem tematiem kā veidot iesaistošu un interaktīvu mācīšanos tiešsaistē augstskolās, ko vadīja Ieva Margeviča- Grinberga no Latvijas Universitātes, un studentu pašrefleksijas veicināšanu studiju procesā, ko vadīja Sintija Lase, neformālās izglītības trenere, jaunatnes politikas attīstības mentore Latvijā.

2. februārī notika darba semināri projekta SimGames partneriem, kuru laikā projektā iesaistītais personāls dalījās pieredzē par simulācijas scenārija testēšanu tiešsaistē, kā arī piedalījās seminārā “Interaktīvas mācību metodes un rīki tiešsaistē”. Noslēdzošā apmācību diena tika veltīta projekta rezultātiem - rokasgrāmatas un sociālo simulāciju scenāriju, kā arī digitālās platformas arhitektūras izstrādei, un projekta īstenošanas progresa izvērtēšanai.

“Šis projekts lēnām tuvojas noslēgumam un šobrīd jau slīpējam vairākus projekta rezultātus, lai varētu ar tiem dalīties plašākā auditorijā. Tas notiks pavisam drīz – 2021.gada aprīlī, kad Vidzemes Augstskolā notiks kārtējā Starptautiskā nedēļa,” norāda SimGames projekta saturiskā vadītāja un ViA asociētā profesore un pētniece Agnese Dāvidsone.

Projekta ietvaros notiek darbs arī pie metodisko materiālu izstrādes sociālo simulāciju izmantošanai augstākajā izglītībā, kā arī tiek veidots prototips virtuālās realitātes risinājumos balstītas interaktīvas digitālās mācīšanās platformai. Projekta rezultāti būs rokasgrāmata un metodiskais palīgmateriāls sociālo simulāciju izstrādē, projektā radīto sociālo simulāciju apraksti, simulāciju testēšana visās trijās Baltijas valstīs, apmācību semināri docētājiem, izstrādāti un pārbaudīti instrumenti studentu kompetenču novērtēšanai, kā arī zinātniskās publikācijas.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI