DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
24. septembrī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tieslietas

Personas tiesās par naudas līdzekļu piesavināšanos gandrīz viena miljona eiro apmērā

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Rīgas tiesas apgabala prokuratūras prokurors tiesai nosūtījis krimināllietu, kurā pie kriminālatbildības sauktas divas personas par gandrīz viena miljona eiro piesavināšanos, internetā tirgojot mobilos telefonus. Pēc tam personas noziedzīgi iegūtos naudas līdzekļus legalizēja.

Saskaņā ar apsūdzībā minēto abas personas, no kurām vīrietis bija uzņēmuma vienīgais valdes loceklis, laika periodā no 2016.gada jūlija līdz 2016.gada septembrim, reģistrēja uzņēmumu interneta platformās “IPT” un “GSM Exchange”, kurās piedāvāja iegādāties mobilos telefonus un veica darījumus ar Itālijā, Nīderlandē, Beļģijā u.c valstīs reģistrētiem uzņēmumiem. Lai sazinātos ar  uzņēmuma piedāvājumā ieinteresētajiem klientiem apsūdzētā persona izmantoja lietojumprogrammu Skype, kā arī sazinājās telefoniski un ar e-pastu starpniecību. Apsūdzētie par saņemto priekšapmaksu preces nepiegādāja vai piegādāja tikai daļēji. Tādā veidā apsūdzētie piesavinājās dažādas summas robežās no 15 000 EUR līdz pat 189 308 EUR. Kopsummā dažādiem uzņēmumiem tika nodarīti materiālie zaudējumi gandrīz viena miljona eiro apmērā.

Bez tam apsūdzētās personas, apzinoties, ka finanšu līdzekļi, kas atradās uzņēmuma kontā, ir noziedzīgi iegūti, nolūkā slēpt to izcelsmi, mainīja finanšu līdzekļu 521 322 EUR  apmērā piederību, pārskaitot tos dažādiem ārvalstu uzņēmumiem, kā arī mēģināja mainīt finanšu līdzekļu 368 687 EUR apmērā piederību.

Ar šādām savām noziedzīgām darbībām apsūdzētie izdarīja noziedzīgus nodarījumus, kas paredzēti Krimināllikuma 179.panta trešajā daļā un Krimināllikuma  195.panta trešajā daļā.

Lieta nodota Rīgas rajona tiesai.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI