DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
23. septembrī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

Konkursa “Energoefektīvākā ēka Latvijā 2020” laureātus apbalvosim 24. septembrī

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2020. gada 24. septembrī notiks konkursa „Energoefektīvākā ēka Latvijā 2020” noslēguma pasākums - laureātu apbalvošana. Augusta noslēgumā un septembra sākumā konkursa žūrija klātienē apmeklēja 21 ēku 13 Latvijas pilsētās un iepazinās ar to sasniegtajiem energoefektivitātes rādītājiem. Šogad konkursam kopumā tika iesniegti 33 pieteikumi.

Šogad vēl pirms pandēmijas ierobežojumu sākuma, braucot autobusā pa vienu no mūsu valsts pilsētām, piedzīvoju ko iepriecinošu. Mazs puika pēkšņi izstiepa rociņu un iesaucās - mammu, skaties, re, kur mūsu māja! Visi neviļus paskatījāmies uz neapšaubāmi atjaunotu ēku ar biezākām sienām, glītākiem balkoniem, košāku jumtu nekā kaimiņu mājām. Meitenīte pāris sēdekļus tālāk pajautāja savai mammai - vai mēs varam dzīvot tajā mājā? Mamma lepni atbildēja: ''Tajā ne, bet arī mūsu māja drīz izskatīsies gluži kā jauna.'' Man šī saruna šķiet vērtīgākā uzvara visam mūsu energoefektivitātes virzītāju un atbalstītāju darbam. Lai tādu ir arvien vairāk,” uzsver konkursa žūrijas priekšsēdētāja, žurnāla “Būvinženieris” galvenā redaktore Antra Ērgle.

Balvas konkursa "Energoefektīvākā ēka Latvijā 2020" laureātiem pasniegs ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce, Ekonomikas ministrijas valsts sekretārs Edmunds Valantis, žurnāla "Būvinženieris" galvenā redaktore Antra Ērgle, Latvijas Būvinženieru savienības valdes priekšsēdētāja vietniece Helēna Endriksone un citi.

Pasākuma laikā Ekonomikas ministrijas, nevalstisko organizāciju un valsts kapitālsabiedrību pārstāvji parakstīs paplašināto Sadarbības memorandu, apliecinot gan esošo kustības “Dzīvo siltāk” atbalstītāju, gan arī jauno kustības dalībnieku apņemšanos nodrošināt informācijas pieejamību par ēku (dzīvojamo, publisko un ražošanas) atjaunošanas, pārbūves un energoefektivitātes paaugstināšanas iespējām.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI