DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. septembrī, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Sauszemes spēku Mehanizētajā kājnieku brigādē apmāca 40 rezerves karavīrus

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

No 21.septembra līdz 2.oktobrim Sauszemes spēku Mehanizētajā kājnieku brigādē militāro mācību “Sudraba bulta 2020” apmācīs un integrēs 40 rezerves karavīrus.

Rezerves karavīri individuālo un kolektīvo apmācību laikā atsvaidzinās iemaņas kaujas šaušanā, lauka taktiskajās iemaņās un darbībās ar gaisa kuģi.

Mācību mērķis ir uzlabot vienību un apakšvienību spēju ātri un efektīvi sadarboties uzdevumu izpildē, tai skaitā saskaņoti veikt uzbrukuma, aizsardzības un aizkavēšanas operācijas.

Rezerves karavīri ir Latvijas pilsoņi, kas pilda dienestu Nacionālo bruņoto spēku rezervē. Rezerves karavīros ieskaita karavīrus, kas ir atvaļināti no profesionālā dienesta, zemessargus pēc līguma par dienestu Zemessardzē izbeigšanas, Latvijas pilsoņus, kuri brīvprātīgi pieteikušies dienestam bruņoto spēku rezervē, kā arī jaunsargus, kuri sekmīgi nokārtojuši speciālo kursu vai valsts aizsardzības mācības noslēguma pārbaudījumus un devuši karavīra zvērestu.

Militārās mācības “Sudraba bulta” norisinās Nacionālo bruņoto spēku militāro mācību cikla “Namejs 2020” ietvaros, un to laikā Sauszemes spēku Mehanizētā kājnieku brigāde pārbaudīs un pilnveidos vienību gatavību izvērsties valsts aizsardzības uzdevuma izpildei, kā arī notiks NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupas jaunās rotācijas sertifikācija. 

Jau ziņots, ka no 15. augusta līdz 4. oktobrim, visā Latvijā norisinās Nacionālo bruņoto spēku militāro mācību cikls “Namejs 2020”, lai pārbaudītu un pilnveidotu vienību gatavību izvērsties valsts aizsardzības uzdevumu izpildei kā patstāvīgi tā arī kolektīvās aizsardzības sistēmas ietvaros.

Militāro mācību cikla “Namejs 2020” uzdevumi ir izvērtēt un pilnveidot Bruņoto spēku komandvadības sistēmu, stiprināt sadarbību starp vienībām,  Iekšlietu ministrijas struktūrām un pašvaldībām, pārbaudīt un pilnveidot apgādes jautājumus, kā arī pārbaudīt un pilnveidot gaisa un sauszemes operāciju integrācijas procedūras.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI