DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
08. septembrī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Finanses

Valsts institūcijas un investori diskutēs par Latvijas konkurētspējas priekšrocībām

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ceturtdien, 10. septembrī, notiks Ārvalstu investoru padomes Latvijā (FICIL) un Finanšu izlūkošanas dienesta rīkotā diskusija ”Atbilstības vērtība: kādas ir Latvijas konkurētspējas priekšrocības?” (“Value of compliance: what is the competitive advantage of Latvia?"). Diskusijā, kas notiks FICIL Augsta līmeņa sanāksmes laikā, investori un valsts institūcijas kopā centīsies rast atbildes uz aktuāliem jautājumiem, meklējot risinājumus kā investīciju vidi Latvijā padarīt drošāku un atvērtāku.

2020. gads iezīmēja finanšu sektora kapitālā remonta beigas līdz ar Finanšu darījumu darba grupas lēmumu par Latvijas neiekļaušanu starp pastiprinātās uzraudzības valstīm. Latvija demonstrēja spēju īsā laikā ieviest visas nepieciešamās rekomendācijas noziedzīgi iegūtu līdzekļu novēršanas regulējuma sakārtošanā un esošās sistēmas efektivitātes uzlabošanā, kā arī īstenot nepieciešamās reformas finanšu sektora uzraudzības darbībā. Taču investorus interesē jautājums: kas tālāk?

Publiskajā diskusijā kā eksperti piedalīsies FICIL valdes pārstāve Zlata Elksniņa – Zaščirinska, Finanšu izlūkošanas dienesta priekšniece Ilze Znotiņa, Finanšu un kapitāla tirgus komisijas priekšsēdētāja Santa Purgaile un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras vadītājs Kaspars Rožkalns, kā arī uzņēmējs Reinholds Šneiders (Reinhold Schneider) (Schwenk).

Diskusija notiks 10. septembrī plkst. 13.30 “Jaunā Teika” konferenču zālē "Fantadrom" Rīgā, Gustava Zemgala gatvē 78. Pasākums notiks angļu valodā un tam būs iespējams sekot līdz arī tiešsaistē Finanšu izlūkošanas dienesta tīmekļa vietnē www.fid.gov.lv un FICIL Facebook platformā https://www.facebook.com/FICILatvia.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI