DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
09. jūlijā, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

Noteiks Latvijas inovatīvākos pārtikas nozares jaunuzņēmumus

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

13. jūlijā plkst. 16.00 jauno ideju/jaunuzņēmumu konkursa «EIT Food Innovation Prize» Latvijas finālā astoņas komandas cīnīsies par naudas balvām biznesa attīstībai un par iespēju kļūt par Eiropas inovatīvāko pārtikas nozares jaunuzņēmumu. Konkursa Latvijas fināls notiks tiešsaistē Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Dizaina fabrikas Facebook lapā un Youtube, ļaujot interesentiem balsojumā noteikt skatītāju simpātiju – jaunuzņēmumu, kurš saņems 2000 eiro naudas balvu.

Fināla tiešraidi varēs vērot ej.uz/EITFoodYoutube

Eiropas Inovāciju un tehnoloģiju institūta (EIT) zināšanu kopienas «EIT Food» konkurss «Inovāciju balva» («Innovation Prize») ir viens no lielākajiem ideju/jaunuzņēmumu konkursiem Eiropā. Šogad tas vienlaikus notiek 17 valstīs, radot pievienoto vērtību pārtikas un lauksaimniecības nozarēm. Veidojot ciešas saites starp patērētājiem, uzņēmumiem, jaunuzņēmumiem, pētniekiem un studentiem, «EIT Food» atbalsta inovācijas un ilgtspējīgas ekonomikas iniciatīvas, kas vairo piekļuvi kvalitatīvai pārtikai, uzlabo vidi un veselību, kā arī rada jaunas darbavietas un palielina Eiropas konkurētspēju.

Konkursa Latvijas finālā par uzvaru cīnīsies astoņas komandas, kas piedāvā gan tehnoloģiskus risinājumus e-komercijai un bērnu veselības uzlabošanai, gan inovatīvus pārtikas produktus, piemēram, ar augu cilmes šūnām bagātinātu dzeramo ūdeni, pienu no zirņiem un griķiem, gan videi draudzīgu iepakojumu un risinājumu augu stādīšanai, kas uzlabo augsnes kvalitāti. Plašāk ar idejām un risinājumiem iespējams iepazīties – ej.uz/EITFoodPrize

Nacionālajā finālā sadalīs naudas balvas viena, trīs un piecu tūkstošu eiro apmērā. Šogad papildu tiks piešķirta arī skatītāju simpātiju balva 2000 eiro apmērā. Lai piedalītos balsojumā, jāreģistrējas dalībai konkursa finālā ej.uz/EITFoodFinal. Nacionālā fināla uzvarētājs iegūs tiesības pārstāvēt Latviju starptautiskajā finālā, prezentēt ideju vai risinājumu potenciālajiem globālajiem investoriem un cīnīties par naudas balvām 10, 15 un 25 tūkstošu eiro apmērā.

«Inovāciju balva» Latvijā notiek otro gadu, piedāvājot topošajiem un jaunajiem uzņēmumiem, zinātniekiem un novatoriem iespēju ne vien saņemt finansējumu idejas attīstībai, bet arī piedalīties mācībās, uzlabot prezentēšanas prasmes, iepazīstināt ar savu ideju plašāku sabiedrību, izveidot kontaktu tīklu, kas var palīdzēt uzņēmējdarbības izvēršanai, un tikties ar līdzīgi domājošajiem no visas Eiropas.

2019. gadā Latvija pievienojās «EIT Food». Aktivitātes organizē RTU Dizaina fabrika sadarbībā ar Rīgas Stradiņa universitāti, Latvijas Lauksaimniecības universitāti, Pārtikas un veterināro dienestu un Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātnisko institūtu BIOR. Papildu informācija – rtu.lv/lv/eit-food

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI