DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
08. jūlijā, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Būvējot meža ceļu, atrod kara laika lādiņus

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

AS “Latvijas valsts meži” (LVM) Rietumvidzemes reģiona Valmieras meža iecirknī, būvējot jauno Gruzdes ceļu, tika pamanīti sprādzienbīstami priekšmeti. Par bīstamo atradumu tika ziņots Valsts policijai. 

“Ceļa būvdarbus sākām jau aizvadītajā ziemā, kad būvnieks noņēma augsnes virskārtu un novietoja to atbērtnē. Maijā, turpinot būvdarbus, tika veikta ceļa klātnes izbūve vecā dzelzceļa posmā. Atkārtoti pārcilājot iepriekš noņemto augsnes slāni, ekskavatora vadītājs tajā pamanīja lādiņus,” stāsta LVM Vidzemes reģiona meža infrastruktūras speciāliste Madara Zujāne.

LVM darbinieki par bīstamo atradumu informēja Valsts policiju. Nākamajā dienā notikuma vietā ieradās sapieri, kuri sprādzienbīstamos priekšmetus izveda no meža, kā arī pārbaudīja apkārtni, lai pārliecinātos, ka tuvumā nav vēl citu bīstamu kara laika liecību.

ladinus mekle

Tā kā eksperti citus bīstamus priekšmetus neatrada, ceļa būvniecības darbs tika atsākts. Jaunā 2,85 km garā Gruzdes ceļa būvniecību plānots pabeigt septembra izskaņā.  

LVM aicina atpūtniekus būt atbildīgiem, pamanot mežā aizdomīgus priekšmetus, tiem netuvoties, bet nekavējoties ziņot par atradumu Valsts policijai.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI