DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. jūnijā, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

CAA tiešsaistes seminārs par drošu dronu pilotēšanu

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Piektdien, 26. jūnijā, valsts aģentūra “Civilās aviācijas aģentūra” (CAA) rīkos tiešsaistes semināru par drošu bezpilota gaisa kuģu jeb dronu pilotēšanu. Semināra tiešraide sāksies plkst. 10.00 CAA YouTube kontā.

Ievērojot, ka šogad cilvēki aktīvāk izmanto bezpilota gaisa kuģus, ko apliecina pieaugošais izsniegto atļauju skaits, CAA tiešsaistes seminārā informēs par prasībām, kas tālvadības pilotiem jāievēro, pilotējot dronu.

Semināram varēs pieslēgties, ejot uz adresi ej.uz/online_CAA. Pirms tam semināra dalībnieki ir aicināti sūtīt savus jautājumus uz e-pasta adresi pr@caa.gov.lv, uz kuriem atbildes tiks sniegtas semināra laikā. Pēc tiešraides beigām CAA YouTube kanālā būs pieejams semināra ieraksts.

2020. gadā līdz 18. jūnijam teorētisko zināšanu pārbaude ir kārtota 97 reizes, no kurām veiksmīgi nokārtota 85 gadījumos, liecina CAA statistikas dati. No 23. aprīļa teorētisko zināšanu pārbaudi var kārtot arī attālināti informatīvajā mājas lapā uas.caa.lv un tas kopumā darīts 97 reizes, no kurām 89 gadījumos pārbaude nokārtota veiksmīgi. Informatīvajā mājas lapā uas.caa.lv tālvadības piloti var iepazīties ar normatīvo regulējumu dronu pilotēšanai, pārbaudīt savas teorētiskās zināšanas, aizpildot testu, kā arī pieteikties teorētisko zināšanu pārbaudei.

Praktisko prasmju pārbaudes šogad kārtota 40 reizes, no kurām pārbaude nav nokārtota 5 gadījumos.

Lai veiktu paaugstināta riska bezpilota gaisa kuģu lidojumus, ir nepieciešams saņemt CAA atļauju šādu lidojumu veikšanai. Šogad kopumā ir izsniegtas 39 īstermiņa un 34 ilgtermiņa atļaujas paaugstināta riska lidojumu veikšanai.

Vienlaikus šogad ir uzsāktas 21 administratīvā pārkāpumu lieta par bezpilota gaisa kuģu pilotēšanu neatbilstoši noteikumiem. Pārkāpumi visbiežāk saistīti ar ielidošanu neatļautās, lielākoties, militārajās zonās.

CAA atgādina, ka bezpilota gaisa kuģu lietošanu regulē 2019. gada 13. augusta Ministru kabineta noteikumi nr. 368 “Kārtība, kādā veicami bezpilota gaisa kuģu un cita veida lidaparātu lidojumi”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI