DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
05. jūnijā, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

“Rīgas siltums” sācis avārijas likvidēšanas darbus siltumtīklos Ģertrūdes ielā

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

AS “Rīgas siltums”, šodien, 5.jūnijā, uzsākusi avārijas likvidēšanas darbus siltumtīklos pēc hidrauliskās pārbaudes Ģertrūdes ielā 14, kur apjomīga plīsuma rezultātā izskalotajā bruģī iebruka automašīna. Negadījumā autovadītājs nav cietis.

Avārijas novēršanas darbus plānots pabeigt šīs dienas laikā. “Rīgas siltums” siltumtīklu hidraulisko pārbaužu darbi ir apdrošināti, un negadījumā radītie materiālie zaudējumi pilnībā tiks kompensēti.

Siltumtīklu defektu atklāšana ir īpaši būtiska vasarā, kad tās tiek veiktas kontrolēti un pirms pārbaužu veikšanas tiek samazināta temperatūra siltumnesējam zem +45 grādiem. Hidrauliskās pārbaudes ir preventīvie pasākumi, lai nodrošinātos pret šādiem defektiem ziemas laikā. Ziemā šāds plīsums var būt īpaši bīstams, jo temperatūra siltumtīklos pārsniedz 100 grādus, kā arī bez karstā ūdens un apkures paliktu viss kvartāls.

“Rīgas siltums” piederošie centralizētās siltumapgādes siltumtīkli šajā posmā ekspluatācijā ir kopš 1963.gada. Līdz šim šis siltumtīklu posms netika uzskatīts par potenciāli defektīvu, jo vienīgais bojājums tur bijis 1996.gadā. Siltumtīkli nodrošina ar apkuri un karsto ūdeni iedzīvotājus Brīvības, Stabu, Kr.Barona, Ģertrūdes, A.Čaka, Lāčplēša, Blaumaņa, Akas ielu rajonā.  

Siltumtīklu hidrauliskās pārbaudes ir visefektīvākā metode, lai pārliecinātos par siltumtīklu drošību.

“Rīgas siltums” atvainojas par radītajiem satraukuma pilnajiem brīžiem un neērtībām!

Hidrauliskās pārbaudes ir visefektīvākā metode, lai pārliecinātos par siltumtīklu drošību, tādējādi, samazinot apkures sezonā iespējamo siltumtīklu defektu skaitu. To laikā katru siltumtīklu posmu pārbauda ar paaugstinātu spiedienu. Hidraulisko pārbaužu laikā tiek kontrolēts cauruļvadu, armatūras, savienojuma atloku un kompensatoru blīvums.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI