DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. februārī, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūrpolitika

Noteikti Latgales konkursu uzvarētāji

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) noteikusi uzvarētājus konkursā “Par raidījumu veidošanu 2020.gadā Latgales reģionālajos un vietējos elektroniskajos plašsaziņas līdzekļos, kas raida televīzijas programmas” un konkursā “Par raidījumu veidošanu 2020.gadā Latgales reģionālajos un vietējos elektroniskajos plašsaziņas līdzekļos, kas raida radio programmas”.

Konkursā “Par raidījumu veidošanu 2020.gadā Latgales reģionālajos un vietējos elektroniskajos plašsaziņas līdzekļos, kas raida televīzijas programmas” par uzvarētājiem atzīti SIA “Latgales reģionālā televīzija” un SIA “DAUTKOM TV” piedāvājumi, katram piešķirot 50% no konkursam paredzētā finansējuma.

Savukārt konkursā “Par raidījumu veidošanu 2020.gadā Latgales reģionālajos un vietējos elektroniskajos plašsaziņas līdzekļos, kas raida radio programmas” arī noteikti divi uzvarētāji – SIA “Divu krastu radio”, kas saņems 60% no konkursa paredzētā finansējuma apjoma un SIA “DMCS”, kas saņems 40% no paredzētā konkursa finansējuma apjoma.

Abu konkursu mērķis ir atbalsts Latgales reģionālajiem un vietējiem komerciālajiem elektroniskajiem plašsaziņas līdzekļiem un neatkarīgajiem producentiem pilsoniskās līdzdalības attīstībai, sabiedrības saliedēšanai, nacionālās identitātes un kvalitatīvas informatīvās un kultūrtelpas stiprināšanai, tostarp latviešu, tai skaitā latgaliešu rakstu valodas, stiprināšanai.

Abu konkursu kopējais finansējums ir 71 144 euro (TV – 35 572 euro un radio – 35 572 euro), kas piešķirti NEPLP pilsoniskās līdzdalības un sabiedrības saliedētības pasākumu īstenošanai 2020.gadā sabiedriskā pasūtījuma ietvaros, lai stiprinātu kvalitatīvu informatīvo telpu, palielinot mediju lomu nacionālās identitātes stiprināšanā.

NEPLP ir neatkarīga pilntiesīga autonoma institūcija, kas darbojas, pamatojoties uz Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumu un pārstāv sabiedrības intereses elektronisko plašsaziņas līdzekļu jomā, kā arī uzrauga, lai to darbībā tiktu ievērota Latvijas Republikas Satversme.

 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI