DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. martā, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts aizsardzība

NEPLP saistībā ar apdraudējumu valsts drošībai ierobežo 71 tīmekļvietni Latvijā

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) 15.martā pieņēma lēmumu ierobežot 71 Latvijā pieejamu tīmekļa vietni, liedzot piekļuvi šo tīmekļvietņu domēna vārdiem vai interneta protokola adresēm, jo tajās izplatītais saturs rada apdraudējumu Latvijas nacionālajai drošībai.  

Veicot pārbaudi, NEPLP un arī kompetentā valsts pārvaldes iestāde ir konstatējusi, ka tīmekļa vietnēs izplatītā informācija satur pazīmes, kas liecina par sistemātisku Krievijas agresīvās propagandas izplatīšanu, tajā skaitā, kara propagandu, nacionālā naida kurināšanu, kā arī atbalstu Krievijas militārajam iebrukumam Ukrainā. Tāpat tajās tiek izplatīta arī sagrozīta un nepatiesa informācija par notikumiem Pasaulē, tajā skaitā arī par karu Ukrainā, attaisnojot Krievijas veiktās darbības. Šāda informācija Latvijas informatīvajā telpā var radīt maldīgu priekšstatu par notikumiem pasaulē, negatīvi ietekmēt dažādu sabiedrības grupu līdzāspastāvēšanu un radīt apdraudējumu Latvijas valsts drošībai.  

Tīmekļa vietnes, kurām ierobežota piekļuve:

Interneta piekļuves pakalpojuma sniedzējiem ir pienākums ierobežot piekļuvi konkrētajiem interneta resursiem gan izmantojot globāla tīmekļa prefiksu “www”, gan bez tā.  

Šādu lēmumu NEPLP bija iespējams pieņemt pateicoties Saeimas 2022.gada 10.martā pieņemtajiem grozījumiem Elektronisko sakaru likumā, ar kuriem NEPLP piešķirtas tiesības ierobežot piekļuvi interneta vietnēm, kurās izvietots saturs, kas apdraud valsts drošību. 

NEPLP turpina arī citu tīmekļvietņu pārbaudi.  

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI