DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. februārī, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūrpolitika

Latvijas Zinātņu akadēmija aicina uz 2023. gada zinātnes sasniegumu konkursa laureātu apbalvošanas ceremoniju

Piektdien, 23. februārī, Latvijas Zinātņu akadēmija (LZA) rīko 2023. gada nozīmīgāko zinātnes sasniegumu autoru un autoru kolektīvu apbalvošanas ceremoniju.

Latvijas Zinātņu akadēmijas prezidents Ivars Kalviņš atzīst, ka aizvadītais gads pētniecībā bijis pārsteidzoši ražīgs – strauji attīstās tādas jomas kā digitalizācija, robotizācija, mākslīgais intelekts, bioloģisko procesu izzināšana un slimību apkarošana, viedā un zaļā enerģētika, kā arī pārtikas tehnoloģijas. Nemainīgi augstvērtīgs ir bijis arī humanitāro un sociālo zinātņu jomu pārstāvošo pētnieku pienesums.

2023. gada nozīmīgāko zinātnes sasniegumu autoru un autoru kolektīvu apbalvošanas ceremonija notiks Latvijas Zinātņu akadēmijas 3. stāva Portretu zālē piektdien, 23. februārī, no plkst. 14. Pasākumam aicinām sekot arī tiešraidē Latvijas Zinātņu akadēmijas Facebook lapā [https://www.facebook.com/latvijaszinatnuakademija].

Par konkursu

Lai plašāk popularizētu Latvijas zinātnes sasniegumus, LZA sāka apkopot un izvērtēt paveikto visās zinātnes nozarēs 2002. gadā. 2023. gadā konkurss noritēja jau divdesmit otro reizi. Kopš 2011. gada, godinot konkursa laureātus, LZA rīko svinīgu pasākumu, kas kļuvis par vienu no gada nozīmīgākajiem notikumiem Latvijas zinātnes dzīvē. Papildu informācija par LZA zinātnes sasniegumu konkursiem atrodama LZA tīmekļvietnē  [https://www.lza.lv/aktualitates/lza-balva].

 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI