DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
12. februārī, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Skola

Skolēni Ēnu dienā iepazīst Liepājas pašvaldības darbu

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

11. un 12. februārī Liepājas pilsētas pašvaldībā viesojās 42 skolēni no vairākām Liepājas skolām, lai iepazītu pašvaldības darbu un izvēlēto speciālistu ikdienu un darba pienākumus.

Ēnu diena sākās ar skolēnu pulcēšanos uz kopēju tikšanos domes sēžu zālē. Jaunieši tika iepazīstināti ar pašvaldības darbu, kā ar domes sēdes norisi. Tālāk skolēni turpināja sekot līdzi savu izvēlēto profesiju pārstāvju darba gaitām. Domes un pašvaldības vadības darbam jaunieši paspēja izsekot jau 11. februārī, apmeklējot ne tikai sanāksmes, piemēram, tikšanos ar Autotransporta direkciju par Grobiņa–Liepāja maršrutu, bet apmeklēja arī pilsētā topošos objektus kā Dabas māju Liepājas ezera krastā.

„Ēnot vajag iet jebkuram, jo tā ir iespēja uzzināt par apkārt notiekošo, par to, cik katra darbavieta un profesija ir izaicinājumu pilna. Un, protams, tas palīdz katram atrast īsto ceļu uz savu nākotni,” norādīja Liepājas 15. vidusskolas skolnieks Deniss Bolšteins, kurš ieradās ēnot Liepājas pašvaldības administrācijas Sabiedrisko attiecību un mārketinga daļu.

Šogad ēnoti tika Liepājas domes priekšsēdētājs Jānis Vilnītis un viņa vietnieki Gunārs Ansiņš, Atis Deksnis un Uldis Sesks, pašvaldības izpilddirektors Ronalds Fricbergs,  izpilddirektora vietnieki Didzis Jēriņš un Mārtiņš Tīdens, Administratīvā daļa, Sabiedrisko attiecību un mārketinga daļa, Attīstības pārvalde, Informācijas tehnoloģiju daļa, Juridiskā daļa, Finanšu pārvalde, Datu aizsardzības daļa, Publisko iepirkumu daļa, Vides, veselības un sabiedrības līdzdalības daļa, kā arī Kultūras pārvalde.

Skolēni uz Ēnu dienu domē ieradās no teju visām Liepājas skolām: Liepājas Liedaga vidusskolas, Draudzīgā aicinājuma Liepājas pilsētas 5. vidusskolas, Liepājas Raiņa 6. vidusskolas, Liepājas 7. vidusskolas, Liepājas 8. vidusskolas, J. Čakstes Liepājas 10. vidusskolas, Liepājas 15. vidusskolas,  Liepājas 3. pamatskolas un Liepājas Valsts 1. ģimnāzijas.

Ēnu diena ir skolēnu karjeras izglītības programma, kā mērķis ir iepazīstināt skolēnus ar dažādu profesiju un nozaru prasībām, lai palīdzētu jauniešiem sagatavoties darba tirgum.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI