DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
05. februārī, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Saeima galīgajā lasījumā lems par jaunu Preču zīmju likumu

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Saeima ceturtdien, 6.februārī, galīgajā lasījumā skatīs jaunu Preču zīmju likuma projektu, kura mērķis ir regulēt tiesiskās attiecības preču zīmju reģistrācijas, kā arī preču zīmju un ģeogrāfiskās izcelsmes norāžu lietošanas un aizsardzības jomā.

Otrajā lasījumā darba kārtībā iekļauts likumprojekts, ar kuru plānots definēt konkrētus kritērijus, kas norāda uz noziedzīga nodarījuma maznozīmīgumu, paredzot iespēju par to neuzsākt vai arī izbeigt kriminālprocesu, lemjot par personas atbrīvošanu no kriminālatbildības.

Tāpat otrajā lasījumā deputātiem būs jāskata likumu grozījumi, kas paredz veikt izmaiņas ģenerālprokurora izraudzīšanas un iecelšanas kārtībā.

Sēdes darba kārtībā iekļauts arī paziņojums par administratīvi sodītajiem 13.Saeimas deputātiem laika periodā no 2019.gada 4.septembra līdz 2020.gada 8.janvārim.

Pirms 6.februāra sēdes Saeimai būs jāpabeidz skatīt 30.janvāra sēdes darba kārtība, un trešajā lasījumā jālemj par grozījumiem akcīzes nodokļa likumā, kas paredz noteikt lielāku akcīzes nodokļa likmi saldinātajiem bezalkoholiskajiem dzērieniem.

Otrajā lasījumā darba kārtībā iekļauti Vispārējās izglītības likuma grozījumi, kas paredz pienākumu pašvaldībai pirmsskolas izglītības programmu apguvi nodrošināt valsts valodā.

Tāpat otrajā lasījumā plānots lemt par grozījumiem Krimināllikumā, ar kuriem iecerēts atslogot tiesībaizsardzības iestāžu darbu un palielināt noziedzīgu nodarījumu atklāšanu.

Pirmajā lasījumā deputāti skatīs likuma grozījumus, kas paredz ieviest Apsardzes darbības reģistru, vienlaikus mainot apsardzes komersantu reģistrācijas kārtību.

Tāpat pirmajā lasījumā plānots skatīt iedzīvotāju ienākuma nodokļa likuma grozījumus, kas paredz remigrējušam diasporas loceklim ārvalstīs gūtajam pensijas ienākumam neapliekamo minimumu piemērot tādā pat apmērā, kādā tas noteikts attiecīgajā ārvalstī.

Ceturtdien pulksten 17.00 plānota amatpersonu atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI