DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. janvārī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Atvadu vizītē ierodas Vjetnamas vēstniece

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2020. gada 16. janvārī Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Andris Pelšs tikās ar Vjetnamas vēstnieci Thifuondunu Doanu (Doan Thi Phuong Dung), kura Latvijā ieradusies atvadu vizītē.

A. Pelšs un T. Doana augstu novērtēja pēdējo gadu aktīvo vizīšu apmaiņu, īpaši atzīmējot ārlietu ministra Edgara Rinkēviča sekmīgo vizīti Vjetnamā 2019. gadā. Amatpersonas pauda gandarījumu, ka valstīm ir izdevies vienoties par jauniem līgumiem izglītības un ekonomikas jomā. Valsts sekretārs norādīja, ka saredz iespējas attīstīt sadarbību izglītībā, un aicināja Vjetnamas studentus aktīvi pieteikties mācību programmām Latvijā, īpaši informācijas un komunikāciju tehnoloģiju sektorā, transportā, aviācijā un medicīnā.

Amatpersonas pārrunāja praktiskos atbalsta pasākumus uzņēmējiem, uzsverot atbalsta mehānismus, kas noteikti pērn parakstītajā ES-Vjetnamas Brīvās tirdzniecības nolīgumā un ES-Vjetnamas ieguldījumu aizsardzības nolīgumā. Valsts sekretārs atzīmēja, ka Vjetnama ir lielākais Latvijas importa partneris Dienvidaustrumu Āzijas valstu reģionā, un turpina pieaugt Latvijas uzņēmēju interese par Vjetnamu. Vēstniece norādīja uz pieaugošo Vjetnamas investoru interesi par Latviju.

Vēstniece rezidēja Stokholmā, Zviedrijas Karalistē.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI