DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
09. janvārī, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide
1
1

Zivju resursu kontrole Latgalē kļūst arvien mūsdienīgāka

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Lai nodrošinātu efektīvu un mūsdienīgu zivju resursu kontroli Rāznas Nacionālajā parka kā arī Kurzemē, Dabas aizsardzības pārvalde (turpmāk – Pārvalde) papildinājusi inspektoriem pieejamo mūsdienīgas tehnikas klāstu, iegādājoties vairākas videonovērošanas kameras un nakts redzamības iekārtas.

Dabas aizsardzības pārvalde aizvadītā gada nogalē noslēdza projektu “Efektīva un mūsdienīga zivju resursu aizsardzība Latgalē Rāznas Nacionālajā parkā Rāznas ezerā un īpaši aizsargājamās dabas teritorijās Kurzemē”. Projekts īstenots, lai uzlabotu zivju resursu aizsardzību īpaši aizsargājamās dabas teritorijās un nodrošinātu efektīvu īpaši aizsargājamo zivju sugu aizsardzību, izmantojot mūsdienīgu inventāru un tehnoloģijas

Rāznas ezerā izveidota videonovērošanas sistēma, iegādājoties un uzstādot divas grozāmās kameras ar videoarhīva rakstītāju un nakts redzamības nodrošinājumu, un Pārvalde iegādājās vienu termokameru ar videoieraksta funkcijām darbam Kurzemē.

“Esam ieguvuši mūsdienīgu aprīkojums, lai pilnvērtīgi spētu uzmanīt īpaši aizsargājamās un ierobežoti izmantojamās zivju un nēģu sugās. Grozāmo kameru uzstādīšana Rāznas ezerā ļauj izveidot mūsdienīgu un efektīvu kontroles un pārraudzības sistēmu un inspektori turpmāk varēs jebkurā diennakts laikā attālināti pieslēgties kamerām, lai operatīvi reaģētu pārkāpumu gadījumā. Ieguvēji būs makšķernieki, rūpnieciskās zvejas veicēji, vietējie iedzīvotāji, kā arī aktīvās atpūtas piekritēji – tā sabiedrības daļa, kam rūp dabas aizsardzība un dabas resursu ilgtspējīga saglabāšana, kā arī dabiska un tīra vide,” norāda Dabas aizsardzības pārvaldes Latgales reģionālās administrācijas direktore Anda Zeize.

Projekts īstenots, piesaistot Zivju fonda finansējumu, kopējās izmaksas - 14 558,10 eiro. Zivju fonda finansētā daļa - 8 957,60 EUR,  līdzfinansējumu 5100 eur apmērā nodrošināja Dabas aizsardzības pārvalde, bet 500 eur ieguldīja biedrība “Rāznas zvejnieks”, kas aktīvi sadarbojas ar Pārvaldi malu zvejniecības apkarošanā Rāznā.

Rāznas ezers ir populārs makšķerēšanas galamērķis ne vien Rāznas Nacionālajā parkā, bet arī labi pazīstams un iecienīts visā Latvijā, piesaistot interesentus arī no ārvalstīm.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI