DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. jūlijā, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide
1
1

Aicina uz Slīteres Nacionālā parka Ceļotāju dienu

Publicitātes foto

Aicinām augusta pirmo nedēļas nogali pavadīt Kurzemes piekrastē, iepazīstot gadsimtiem glabātās dabas un kultūrvēstures vērtības Slīteres Nacionālajā parkā un tā apkārtnē. 5. augusta Ceļotāju dienas pasākumi sniegs neaizmirstamus iespaidus, jaunas zināšanas, iedvesmu un emocijas. Daļa pasākumu ir ar iepriekšēju pieteikšanos, savukārt, citi – brīvi pieejami un apmeklējami visas dienas laikā.

No plkst. 11.00 – 16.00 apmeklētāji laipni gaidīti uz izzinošām nodarbēm pie Šlīteres bākas. Tā būs iespēja iepazīt Slīteres simtgadei veltīto zīmējumu izstādi “Mana, tava, mūsu Slītere”, veicot dažādus uzdevumus, saņemot nelielas balvas, kā arī iesaistīties citās radošās un izzinošās nodarbēs bākas apkaimē. Tikmēr, no plkst. 12.00 – 16.00, ikgadējo Lībiešu svētku ietvaros pie Mazirbes tautas nama būs iespēja darboties Mobilajā dabas klasē, uzzinot vairāk par piekrastes dabas bagātībām.

Kā jau ierasts, Ceļotāju dienas programmā būs arī vairākas iespējas doties dabā kopā ar zinošiem dabas speciālistiem – uz šīm aktivitātēm nepieciešama iepriekšēja pieteikšanās, jo dalībnieku skaits ir ierobežots.

Šlīteres bākas apkaimē no plkst. 10.00 – 13.00 aicinām līdzdarboties gliemju iepazīšanas pasākumā “Cienīgi lēnie kaimiņi” kopā ar eksperti Dignu Pilāti. Programmā dažādas izzinošas nodarbes par gliemjiem un pastaiga dabā gliemju iepazīšanai. Tiešsaistes pieteikšanās anketa: https://forms.gle/ftEknqqvtb65jd5R9

Savukārt, plkst. 12.00 Pēterezera apkaimē notiks izzinošs pārgājiens kopā ar Vilni Skuju “Pa kangariem un vigām”. Tā laikā varēs iepazīt unikālāko šīs teritorijas ģeoloģisko fenomenu – kangaru un vigu kompleksu, kā arī aizraujošā stāstījumā uzzināt vairāk par šejienes iemītniekiem. Pieteikšanās anketa atrodama šeit: https://forms.gle/CVqz3WtDVgefVL2S7

Tikmēr plkst. 14.00 Vaides apkārtnē uz īstu ceļojumu laikā pārgājiena “Gadsimtu stāsti Vecročupes līkumos” ietvaros gaidīs vides gids Jānis Šlūke. Šī būs iespēja salīdzinoši īsa pārgājiena laikā atklāt un iemācīties sadzirdēt visdažādāko dabas elementu stāstītos stāstus par norisēm dabā un ainavā ilgākā laika posmā. Veicamais attālums ~ 3 km, ilgums ~ 3 h. Pieteikšanās anketa atrodama šeit: https://forms.gle/FpAg7EtButqG2nRB6

Slīteres Nacionālais parks ir viena no senākajām īpaši aizsargājamajām dabas teritorijām Latvijā. Nacionālais parks lepojas ar izcilu ainavu dažādību, mazskartiem mežiem, bagātu augu un dzīvnieku valsti. Te aug tādi dabas retumi kā parastā īve un Baltijas efeja, dzīvo vilki, lūši, aļņi, kā arī daudzi reti bezmugurkaulnieki.

Šogad parks svin simts gadus kopš tā pirmsākuma – Šlīteres dabas pieminekļa – izveides. Laika gaitā mainījusies gan aizsargājamās teritorijas platība, gan nosaukums.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI