DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
08. decembrī, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Parlamentārā sekretāre uzrunā Īrijas diasporas organizāciju vadītājus

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2019. gada 7. decembrī Ārlietu ministrijas parlamentārā sekretāre Zanda Kalniņa-Lukaševica piedalījās Latvijas vēstniecības Īrijā rīkotajā latviešu diasporas organizāciju vadītāju gada noslēguma sanāksmē.

Parlamentārā sekretāre informēja klātesošos par Latvijai būtiskām ārpolitikas aktualitātēm, ar īpašu gandarījumu atzīmējot tikko NATO valstu līderu samitā apstiprināto Baltijas valstu aizsardzības plānu.

Runājot par diasporas politikas aktualitātēm, Z. Kalniņa-Lukaševica  uzsvēra: “Diasporas likums ir Latvijas valdības paustais atbalsts latviskās identitātes saglabāšanai un latviešu satīklošanai visā pasaulē”, kā arī atzīmēja, ka Diasporas likums ir tapis Saeimas, valdības un visu diasporas organizāciju kopīga darba rezultātā.

Atbildot uz jautājumiem par breksitu, parlamentārā sekretāre apsolīja, ka Ārlietu ministrija, konsultējoties ar Apvienoto Karalisti un Eiropas Komisiju, izstrādās ieteikumus, kā rīkoties Latvijas pilsoņiem, kuri dzīvo Īrijā, bet strādā Ziemeļīrijā.

Īpašo uzdevumu vēstnieks diasporas jautājumos Aivars Groza pastāstīja par Diasporas Konsultatīvās padomes darbību un diasporas finansiālā atbalsta programmas projektu apstiprināšanu.

Par paveikto 2019. gadā un vēstniecības plāniem 2020. gadā sanāksmes dalībniekus informēja Latvijas vēstnieks Īrijā Jānis Sīlis.

Tika pasniegti vēstnieka Atzinības raksti latviešu sporta entuziastiem Īrijā par ieguldījumu pieaugušo, bērnu un jauniešu sporta aktivitāšu veicināšanā, veselīga dzīvesveida popularizēšanā un Latvijas vārda nešanā Īrijā un pasaulē.

Vizītes gaitā Z. Kalniņa-Lukaševica tikās arī ar Īrijas Ārlietu un tirdzniecības ministrijas Global Irish Services vadītāju Annu Dervinu (Ann Derwin) un Irish Abroad Unit vadītāju Džefriju Kītingu (Geoffrey Keating), lai pārrunātu abu valstu pieredzi saiknes ar diasporu uzturēšanā, nacionālās identitātes saglabāšanā un diasporas iegūtās pieredzes izmantošanā valsts ekonomiskajai attīstībai.

Sarunā Z. Kalniņa-Lukaševica uzsvēra, ka mūsdienu dinamiskajā pasaulē ir jārunā ne vairs par emigrāciju tās klasiskajā izpratnē, bet gan par mobilitāti, jaunu iespēju izmantošanu un noderīgas pieredzes iegūšanu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI