DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
27. novembrī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Labklājība

Notiks starptautiska konference par vardarbības mazināšanu

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ceturtdien, 28.novembrī,  notiks ikgadējā starptautiskā konference “Starpinstitucionālā sadarbība vardarbības gadījumu risināšanā: no prevencijas līdz rehabilitācijai”. To Labklājības ministrija rīko sadarbībā ar nodibinājumu “Centrs MARTA” un ar Iekšlietu ministrijas, Valsts policijas un Ziemeļu Ministru padomes atbalstu.

Konferences mērķis ir dalīties pieredzē par ārvalstu un Latvijas labajām praksēm efektīvā starpinstitucionālajā sadarbībā un vardarbības prevencijā gan jauniešu, gan pieaugušo vidū. Par pieredzi un rehabilitācijas programmām darbā ar vardarbību veikušām personām pieredzē dalīsies eksperti no Zviedrijas, savukārt Kanādas eksperts prezentēs izstrādāto aizdomu indeksu, ko iespējams izmantot pirmās saskarsmes institūciju darbiniekiem vardarbības gadījumos pret vecāka gadagājuma cilvēkiem.

Latvijas pārstāvji informēs par jauniešu programmas pētījumu rezultātiem par vardarbības prevenciju jauniešu vidū, kā arī runās par pieredzi ar dažādiem starpinstitucionālās sadarbības rīkiem un izstrādāto metodisko materiālu un apmācību programmām sociālajam darbam ar vardarbībā cietušām un vardarbību veikušām personām.

Konferences praktiskajās darbnīcās tiks analizēti gadījumi un apskatīti dažādi starpinstitucionālās sadarbības modeļi gadījumu ietvaros.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI