DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. novembrī, 2019
Lasīšanai: 5 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

Konkursā uz VNĪ valdes locekļa amatu pieteikušies 17 kandidāti

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

“Atklātā konkursā uz VAS “Valsts nekustamie īpašumi” (VNĪ) valdes locekļa amatu pieteikušies 17 kandidāti. Tuvākajā laikā pieteikumu izvērtēšanu uzsāks nominācijas komisija, kas trijās kārtās līdz gada nogalei izraudzīsies labāko kandidātu,” informē VNĪ padomes priekšsēdētājs Mārtiņš Bičevskis.

Nominācijas komisijas priekšsēdētāja pienākumus pilda VNĪ padomes priekšsēdētājs Mārtiņš Bičevskis. Komisijas locekļi: VNĪ padomes priekšsēdētāja vietniece Inta Komisare, VNĪ padomes loceklis Ansis Grasmanis, Pārresoru koordinācijas centra Kapitālsabiedrību pārvaldības nodaļas juriskonsulte Solvita Štrāle un Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras valdes locekle Katrīna Zariņa. Atbilstoši konkursa nolikumam nominācijas komisijas uzdevums ir izvirzīt 2-3 labākos kandidātus VNĪ padomei galīgā lēmuma pieņemšanai.

VNĪ valdes locekļa galvenais pienākums būs organizēt un padarīt efektīvāku valsts deleģēto funkciju izpildi, nodrošināt uzņēmuma sekmīgu darbību un attīstību, īpašu uzmanību pievēršot tiesību jomai, juridisko strīdu risināšanai un publisko procedūru jautājumiem, tostarp tiesību aktu izstrādei (jaunradei) un to virzībai. Vienlaikus valdes locekļa pienākumos ietilps nodrošināt akcionāru sapulces lēmumu izpildi, veicināt uzņēmuma saimniecisko darbību, tās tehnisko, ekonomisko un sociālo attīstību, kā arī pārstāvēt VNĪ atbilstoši Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likumam, Komerclikumam, statūtiem, padomes un akcionāru sapulces lēmumiem un citu tiesību aktu prasībām valsts un starptautiskā līmenī.

Kandidātiem tiek prasīta augstākā izglītība vadības zinātnēs, tiesību zinātnēs vai citā pielīdzināmā jomā, pēdējo 10 gadu laikā jābūt vismaz trīs gadu pieredzei vadošā amatā lielā organizācijā (apgrozījums ne mazāks kā 10 miljoni eiro gadā, strādājošo darbinieku skaits virs 100, tiešās padotības darbinieku skaits vismaz 30) un vismaz trīs gadu pieredzei komercdarbības uzņēmumā.

No kandidātiem tiek sagaidītas zināšanas juridisko strīdu risināšanas, publisko procedūru jautājumos, pieredze tiesību aktu izstrādes (jaunrades) un virzības procesos, kā arī valsts deleģēto funkciju izpildes procesos. Nepieciešama stratēģiskā un analītiskā domāšana, izpratne un zināšanas par valsts kapitālsabiedrību darbību, kā arī korporatīvo pārvaldību un spējas to ieviest ikdienas darbībā. Tāpat amata kandidātiem vēlama pieredze vadošā darbā valsts vai pašvaldību kapitālsabiedrībā, nekustamo īpašumu attīstīšanā un pārvaldīšanā, stratēģiju izstrādē un konceptuālo dokumentu veidošanā, kā arī sadarbībā ar ieinteresētajām pusēm un darbā ar medijiem.

Patlaban VNĪ valdē darbu turpina valdes priekšsēdētājs Andris Vārna, kā arī valdes locekļi Sigita Janvāre un Jānis Ivanovskis-Pigits. Savukārt jaunais valdes priekšsēdētājs Renārs Griškevičs darbu sāks 2020. gada 6. janvārī.

Uzņēmums šobrīd īsteno 85 infrastruktūras attīstības projektus apmēram 180 miljonu eiro apmērā un strādā pie 25 jaunām projektu idejām. Attīstības jomā šogad pabeigta ēka Kalnciema ielā 14 divu prokuratūras struktūrvienību vajadzībām, pabeigti telpu Lomonosova ielā 9, Rīgā pielāgošanas darbi Valsts probācijas dienestam, kā arī Kultūras ministrijas mājvietas – ēku kompleksa atjaunošana K. Valdemāra ielā 11A. Turpinās nozīmīgi projekti, tajā skaitā Latvijas  Okupācijas muzeja ēkas pārbūves darbi, jaunās piebūves „Nākotnes nams” būvniecība un centralizētās prokuratūras ēkas Aspazijas bulvārī 7, Rīgā, pārbūve. Novembrī tiks nodota ekspluatācijā vērienīga muzeju krātuve Rīgā, Pārdaugavā – Pulka ielā 8, kura glabās četru Latvijas muzeju dārgumus – ap 2,5 miljoniem krājumu vienību. Decembra sākumā plānots pabeigt robežšķērsošanas vietas “Silene” pārbūves darbus.

VNĪ ir viena no lielākajām Latvijas kapitālsabiedrībām, kas veic nekustamo īpašumu pārvaldīšanu, apsaimniekošanu un attīstīšanu, kā arī nodrošina valsts institūcijas ar publisko funkciju veikšanai nepieciešamajām telpām. VNĪ ir lielākā pieredze kultūrvēsturisko un stratēģisko valsts nekustamo īpašumu pārvaldībā un attīstībā, pilsētvides veidošanā un reģionu attīstībā, kā arī valstij nepieciešamo stratēģiskas nozīmes infrastruktūras objektu izveidē un uzturēšanā. VNĪ kapitāla daļas 100% pieder valstij, kuras kapitāla daļu turētājs ir Finanšu ministrija.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI