DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
08. oktobrī, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

VNĪ aicina piedalīties “robežšķērsošanas vietas “Terehova -Burački” attīstība” pasākumā

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Projekta “Robežšķērsošanas vietas “Terehova - Burački” attīstība” informatīvais pasākums un uzraudzības darba grupas tikšanās notiks 2019. gada 9. oktobrī pulksten 14.00 robežšķērsošanas vietā “Terehova”,  Zaļesjes pagastā, Zilupes novadā.

RŠV “Terehovai” pārbūves darbi tika uzsākti 2019. gada 20. maijā un šobrīd paveikti aptuveni 17% pārbūves darbu, nekavējot robežšķērsošanas vietas darbību. Pārbūves darbus plānots pabeigt līdz 2020. gada septembra beigām. Projekta rezultātā RŠV “Terehova” kļūs modernāka, drošāka un ērtāka. Šajā projektā tiek realizēts RŠV “Terehova” attīstības modernizācijas 1.etaps, taču VNĪ plānos ir turpināt RŠV modernizāciju, 2.etapā pārbūvējot  galveno muitas kontroles ēku un izbūvējot jaunu  autobusa pasažieru rokas bagāžas termināli. Modernizācijas turpināšanai VNĪ plāno piesaistīt  Eiropas Ekonomiskās zonas finanšu instrumenta programmas "Starptautiskās policijas sadarbība un noziedzības apkarošana" finansējumu.

Būvniecības darbi objektā notiek pierobežas zonā, un piekļuve ir ierobežota, tādēļ lūdzam par savu dalību paziņot ne vēlāk, kā līdz 8. oktobrim 17.00, rakstot uz komunikacija@vni.lv vai zvanot uz tālruņa numuru 29324444.

Latvijas un Eiropas Savienības (ES) drošībai nozīmīgu objektu uzturēšana un robežu attīstīšana ir viens no VNĪ darbības virzieniem. Kopumā valsts šobrīd veic būtiskus ieguldījumus valsts drošības infrastruktūrā - piecos ar robežu šķērsošanu saistītos objektos par kopējo summu aptuveni 9 miljoni eiro. VNĪ iecerēs ir vēl vairāki ar valsts drošību saistīti projekti ar mērķi nodrošināt labāku ES robežas ekonomisko aizsardzību.

VNĪ pārvalda aptuveni ceturto daļu (23%) no valstij piederošām ēkām un ir lielākais valsts nekustamo īpašumu attīstības projektu pasūtītājs. Šobrīd tiek īstenoti 33 nozīmīgi attīstības projekti aptuveni 154 miljonu eiro apmērā, kā arī 38 uzturēšanas projekti 4,5 miljoni eiro apmērā. Izstrādē ir 25 jaunu projektu idejas, kuru kopsumma varētu sasniegt 185 miljonus eiro. Uzņēmums nodrošina profesionālu nekustamo īpašumu apsaimniekošanu un pārvaldību ap 450 nekustamo īpašumu adresēm ar 1200 ēkām 1,1 milj. kvadrātmetru platībā un vairāk nekā 4000 zemes īpašumu 10 milj. kvadrātmetru platībā.

VNĪ šogad Korporatīvās atbildības un ilgtspējas institūta „Ilgtspējas indeksa” vērtējumā saņēma augsto zelta godalgu un speciālbalvu par straujāko izaugsmi, kā arī iekļauti VID „Baltā saraksta” zelta līmenī. Uzņēmums dibināts 1996. gadā, tā 100% akcionārs ir Latvijas Republikas Finanšu ministrija.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI