DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
04. oktobrī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tieslietas

Vīrieti tiesās par uzbrukumu Valsts policijas darbiniekam

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Rīgas pilsētas Centra rajona prokuratūras prokurors tiesai nodevis krimināllietu, kurā pie kriminālatbildības saukts vīrietis par uzbrukumu Valsts policijas darbiniekam laikā, kad viņš pildīja savus dienesta pienākumus.  

Saskaņā ar apsūdzību, 2019.gada septembra sākumā Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kārtības policijas pārvaldes darbinieks veica kādas personas aizturēšanu. Aizturēšanas laikā pie policijas darbinieka pieskrēja apsūdzētais, kurš bija alkohola reibumā, un tīši, apzinoties, ka policijas darbinieks pilda savus dienesta pienākumus, viņam uzbruka, tādējādi traucējot citas personas aizturēšanu. Pēc kā apsūdzētais un cita persona bēga no notikuma vietas, taču abi tika aizturēti.

Apsūdzētajai personai kriminālprocesā piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums, bet pret otru personu tika uzsākta administratīvā lietvedība par ļaunprātīgu nepakļaušanos policijas iestādes darbinieka likumīgam rīkojumam vai prasībai.

Ar šādām savām noziedzīgām darbībām apsūdzētais izdarīja noziedzīgu nodarījumu, kas paredzēts Krimināllikuma 269. panta pirmajā daļā.

Lieta nodota izskatīšanai  Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesai.    

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI