DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
04. septembrī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Mediju pasākums ĀM – ārlietu dienesta simtgadei veltītas izstādes atklāšana

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Svinot Latvijas ārlietu dienesta pastāvēšanas simtgadi, 2019. gada 9. septembrī Edgars Rinkēvičs Ārlietu ministrijā atklās ceļojošo izstādi, kas iepazīstina ar ārlietu dienesta darbību un sasniegto 100 gados, ārlietu dienesta devumu valsts izveidošanā un Latvijas iekļaušanos starptautiskajā apritē. Pasākums tiek rīkots mediju pārstāvjiem, lai vienlaikus arī informētu par ārlietu dienesta simtgades atzīmēšanu.

Publiski izstāde pirmo reizi būs skatāma 19. septembrī Tukuma Mākslas muzejā. Tukums kā ceļojošās izstādes pirmā pieturvieta ir izvēlēta, jo ar pilsētu saistīts pirmā Latvijas ārlietu ministra Zigfrīda Annas Meierovica vārds. Pēcāk izstāde ceļos uz Ventspili, Jelgavu un Bausku. To iecerēts parādīt arī Cēsīs, Daugavpilī, Rēzeknē un Valmierā. Līdztekus izstādei ir paredzēts organizēt sarunas un diskusijas, kuru mērķis ir veicināt sabiedrības zināšanas par diplomātiju, ārpolitiku un ārlietu dienesta darbību.

Ārlietu ministrijas organizētā izstāde pa Latvijas novadiem ceļos līdz 2021. gada janvārim, kad apritēs 100 gadu, kopš tika panākta Latvijas Republikas starptautiski tiesiskā (de iure) atzīšana.

2019. gadā aprit simts gadu kopš Latvijas ārlietu dienesta izveidošanas. 1919. gada 29. jūlijā tika izdots rīkojums par pirmo Ārlietu ministrijas darbinieku iecelšanu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI