DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
04. septembrī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības
1
1

Rēzeknē tiks gatavots lēmums par atgriešanos pie vecās satiksmes shēmas

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Balsojumā par ērtāko sabiedriskā transporta shēmu vairākums atzīmēja, ka atbalsta veco sabiedriskā transporta plānojumu, pēc kura satiksme tika organizēta līdz šī gada 1. jūlijam, līdz ar to tiks virzīts lēmumprojekts par atgriešanos pie iepriekšējā saraksta.

No 15. līdz 31. augustam Rēzeknes pilsētas dome organizēja balsošanu, kurā varēja nobalsot par ērtāko sabiedriskā transporta kustības shēmu, izvēloties starp jauno shēmu, kas darbojās no 1. jūlija vai arī shēmu, kas darbojās līdz tam.

Rēzeknes pilsētas domes informatīvajā laikrakstā “Rēzeknes Vēstnesis” pieejamās anketas anketas iesniedza 1264 iedzīvotāji, no kuriem 634 nobalsoja par veco kustības shēmu, bet 630 - par jauno.

Neskatoties uz to, ka tika fiksēti mēģinājumi manipulēt ar Rēzeknes pašvaldības oficiālajā mājas lapā www.rezekne.lv publicēto balsojumu, tika apkopoti objektīvie balsojuma rezultāti, kas uzrādīja, ka veco shēmu atbalstīja 2324 aptaujas dalībnieku, savukārt jauno – 1159. Apkopojot gan interneta, gan anketu balsojumus, 62% atbalsta veco shēmu, bet 38% - jauno.

Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs, komentējot balsojuma rezultātus, uzsvēra, ka tie tikai apstiprina kopējo rēzekniešu nostāju, ko varēja novērot sociālajos tīklos un uzklausot iedzīvotāju viedokļus. “Mēs apsolījām, ka vairākuma atbalsta gadījumā, atgriezīsimies pie vecās shēmas. Lai arī joprojām uzskatām, ka jaunajai shēmai ir vairāk priekšrocību, uz nākamo domes sēdi tiks virzīts lēmums par atgriešanos pie vecā saraksta,” paskaidroja A.Bartaševičs.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI