DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. augustā, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Pagastu dienu svinēs Reņķa dārzā

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

1. septembrī Reņķa dārzā notiks Pagastu diena – svētki, kuros Ventspils novada pārstāvji dižojas ar savu kultūrvēsturisko mantojumu, bet ventspilnieki un pilsētas viesi bauda no laukiem atvestos labumus.

Pasākumu, kas sāksies plkst. 11, vadīs Rita un Valdis Lūriņi, aicinot noskatīties koncerta programmu. Uzstāsies Ventspils novada tautisko deju kolektīvi un dejotāji no Lietuvas, grupa "Zeļļi", Valmieras Kultūras centra senioru vīru koris "Baltie bērzi" un Valmieras pagasta kultūras nama senioru jauktais vokālais ansamblis "Dziesmotā senatne".

Bērniem piedāvās brīvdabas spēles, viņus priecēs minizoo "Buki" un "Usma" lielāki un mazāki dzīvnieki, notiks lauku labumu tirgus, saimnieces cels galdā dažādus gardumus, kuru gatavošanā izmantotas arī sentēvu receptes. Varēs nogaršot zupas un putras, iegādāties maizi un medu, gaļas un piena produktus, zivis, dārzeņus un augļus, uzzinot arī to, kas ir permakultūra. Piedāvājumu klāstā būs rokdarbi, rokdarbnieces labprāt pastāstīs, kā tapuši viņu darbi, paredzēts sieviešu cepuru šovs un tautastērpu parāde. Kā viesi ieradīsies kooperatīva "Talsu novada garša" pārstāvji, būs iespēja satikt daudzus mājražotājus un pavērot, kā ķērnē sakuļ sviestu un top siers.

Visi ir mīļi aicināti atpūsties piecus stundu garumā – skatīties, izgaršot un izbaudīt, jo svētkos tiešām būs, ko darīt kā jauniem, tā senioriem. Ieejas maksa pieaugušajiem – 2 eiro, bērniem līdz septiņu gadu vecumam – bez maksas.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI