DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
01. augustā, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

E. Levits pasniedz akreditācijas vēstules Latvijas vēstniekam ASV M. Selgam

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2019. gada 1. augustā Valsts prezidents Egils Levits svinīgā ceremonijā Rīgas pilī pasniedza akreditācijas vēstules jaunajam Latvijas Republikas ārkārtējam un pilnvarotajam vēstniekam Amerikas Savienotajās Valstīs Mārim Selgam.

Darba gaitas Ārlietu ministrijā M. Selga uzsāka 1994. gadā Plānošanas grupā. Savas diplomātiskās karjeras laikā M. Selga ir ieņēmis dažādus amatus ministrijas centrālajā aparātā Rīgā, kā arī strādājis Latvijas diplomātiskajās pārstāvniecībās Dānijas Karalistē un Amerikas Savienotajās Valstīs. No 2008. līdz 2012. gadam M. Selga ir bijis Latvijas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Ēģiptes Arābu Republikā, savukārt no 2016.gada ir Latvijas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Ķīnas Tautas Republikā.

M. Selga amatā nomainīs Andri Teikmani, kurš pildīja savus amata pienākumus Vašingtonā no 2016. gada un turpmāk vadīs Valsts prezidenta kanceleju.

Amerikas Savienotās Valstis ir Latvijas stratēģiskais partneris un ciešs sabiedrotais. Līdz pat Latvijas neatkarības atjaunošanai 1991. gadā ASV konsekventi realizēja PSRS okupācijas varas Latvijā neatzīšanas politiku un sniedza nenovērtējamu ieguldījumu Latvijas neatkarības atjaunošanā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI