DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
01. augustā, 2019
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Vidzemes Tehnoloģiju un dizaina tehnikums - jauna izglītības iestāde reģionā

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

No 2019. gada 1.augusta ar jaunu nosaukumu darbu sāk profesionālās izglītības kompetences centrs “Vidzemes Tehnoloģiju un dizaina tehnikums”. Tas ir izveidots, Cēsu Tehnoloģiju un Dizaina vidusskolu pievienojot Priekuļu tehnikumam. Šīs izmaiņas ļaus paaugstināt profesionālās izglītības kvalitāti un pieejamību, veicināt profesionālās izglītības kompetences centru izcilību un profesionālās izglītības attīstību Vidzemes reģionā.

Lai divas līdz šim līdzās darbojušās izglītības iestādes savstarpēji nekonkurētu un profesionālās izglītības izvietojums reģionā būtu optimāls, sadarbojoties Cēsu novada pašvaldībai un Izglītības un zinātnes ministrijai, tika pieņemts lēmums stiprināt izglītības iestādes un optimizēt abu iestāžu resursus, veidojot „Vidzemes Tehnoloģiju un dizaina tehnikumu”. Jaunās iestādes attīstībā svarīga būs Priekuļu tehnikuma kā profesionālās izglītības kompetences centra pieredze izglītības kvalitātes nodrošināšanā.

Cēsu Tehnoloģiju un Dizaina vidusskolā 2018./2019.mācību gadā mācījās nedaudz vairāk kā 200 audzēkņu sešās profesionālās izglītības programmās – apģērbu dizains, būvdarbi, enerģētika un elektrotehnika, koka izstrādājumu dizains, kokizstrādājumu izgatavošana un programmēšana. Savukārt Priekuļu tehnikumā mācījās vairāk kā 500 jauniešu, apgūstot līdzīgas programmas, kā arī citas – autotransportu, mašīnzinības, lauksaimniecības tehniku, augkopību, ēdināšanas pakalpojumus u.c. Šobrīd ir saņemti 230 iesniegumi no jauniešiem, kuri 2019./2020.mācību gadā vēlas uzsākt mācības jaunajā Vidzemes tehnoloģiju un dizaina tehnikumā, un uzņemšana vēl turpinās.

2019. gada jūnijā Priekuļu tehnikuma direktora amatā darbu sāka Artūrs Sņegovičs, un no 2019.gada 1. augusta viņš ir Vidzemes Tehnoloģiju un dizaina tehnikuma direktors. A.Sņegovičs uzsver, ka jāpilnveido esošās izglītības programmas un jādomā par jaunu izveidi, jāveicina inovācijas un informācijas tehnoloģiju attīstība, lai Vidzemes Tehnoloģiju un dizaina tehnikums pārējo profesionālās izglītības iestāžu vidū izceltos ar unikālu, tikai tam raksturīgu kvalitāti. Lielais mērķis - tehnikumam atkal jāizaug par profesionālās izglītības iestādi, kas nodrošina izglītību līdz tūkstotim audzēkņu.

Šogad notiek arī jaunizveidotās izglītības iestādes dienesta viesnīcas būvdarbi, un 2019. gada 1. augustā plkst. 12.00 notiks svinīga kapsulas iemūrēšana būvē Cēsīs, Valmieras ielā 19.

Abās profesionālās izglītības iestādēs tiek īstenotas ar dažādu nozaru tehnoloģijām saistītas profesionālās izglītības programmas, savukārt dizains ir stratēģiskas attīstības virziens, kas var veiksmīgi sekmēt vides ilgtspēju, zaļo ekonomiku un tautsaimniecības attīstību. Tieši tāpēc jaunās izglītības iestādes nosaukums izvēlēts - Vidzemes Tehnoloģiju un Dizaina tehnikums, apvienojot tradicionālās izglītības, jauno tehnoloģiju un inovāciju mijiedarbību profesionālās izglītības izcilības veicināšanā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI