DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
03. jūlijā, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tiesu sistēma

Tiesai nodota lieta par naudas pieprasīšanu no uzņēmuma sadarbības partneriem

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Rīgas tiesas apgabala prokuratūras prokurore tiesai nosūtījusi krimināllietu trīs personu apsūdzībā par SIA “Maxima Latvija” darbinieku materiālu vērtību prettiesisku pieprasīšanu no sadarbības partneriem. Kopumā tika pieprasīta nauda vairāk kā 47 000 EUR apmērā.

Saskaņā ar apsūdzību, 2014. gadā starp SIA “Maxima Latvija” un kādu uzņēmumu tika noslēgts piegādes līgums. Apsūdzētais pēc līguma noslēgšanas prettiesiski pieprasīja no uzņēmuma pārstāvja naudu 4% apmērā no piegādāto preču apgrozījuma. Bez tam viņš piedraudēja, ka nemaksāšanas gadījumā, preces netiks pasūtītas un var tikt lauzts noslēgtais līgums. Šādā veidā apsūdzētais gada laikā prettiesiski pieņēma naudu 3920 EUR apmērā. Laika posmā no 2016. gada sākuma līdz 2017. gada jūlijam līdzīgā veidā apsūdzētais jau kopā ar citu līdzapsūdzēto kopā no šī paša uzņēmuma prettiesiski pieņēma 7995 EUR.

Bez tam līdzapsūdzētais laika posmā no 2015.gada aprīļa līdz 2018.gada maijam gan pats, gan ar starpnieku prettiesiski pieprasīja un pieņēma no cita uzņēmuma 35 697 EUR. Viņš apsūdzēts arī par vismaz 101 100 EUR noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu.

Kopumā apsūdzētie izdarīja noziedzīgus nodarījumus, kas paredzēti Krimināllikuma 198. panta otrajā daļā un Krimināllikuma 195.panta trešajā daļā.

Lieta nodota izskatīšanai Rīgas rajona tiesai.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI