DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
07. jūnijā, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra

Līgatnes dabas takās vakara koncertā muzicēs duets “Stīgotājas”

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Līgatnes dabas takas sestdien, 15. jūnijā aicina uz neparastu notikumu, piedāvājot atpūtu svaigā gaisā un dabas iepazīšanu savienot ar kultūras baudīšanu, klausoties dueta “Stīgotājas” koncertu “Stāsti skaņās”.

Koncerts sāksies plkst. 20.00 un tas norisināsies pastaigu takas sākumā, netālu no Līgatnes dabas taku informācijas centra. Lai vakars izvērstos patīkamāks, aicinām līdzi ņemt savu krēslu vai segu sēdēšanai.

Biļetes iespējams iegādāties Līgatnes dabas taku kasē. Pirmsskolas vecuma bērniem koncerta apmeklējums bezmaksas, skolēniem, pensionāriem un Līgatnieša kartes īpašniekam - 5 eiro, pārējiem – 7 eiro.

Stīgotājas Ieva Šķendere un Dace Straume mūziku rada ar daudzpusīgi skanošiem instrumentiem - čellu, kokli, flautām, skanošajiem gongiem, klavierēm, ksilofonu, vairākiem netradicionāliem instrumentiem un balss dziedājumiem. Mūziķes pirms trīs gadiem sāka savu muzikālo sadarbību un ar koncertiem un saviem skaņdarbiem iepriecinājušas klausītājus visā Latvijā.

“Tiek atskaņoti mirklī esoši, dabiski impulsīvi skaņu improvizāciju stāsti, kuri rodas reālajā tagadnes mirklī. Mīlestībā caur sirds stīgām rotaļājas skaņas un tajos piedzīvojas katram savu sajūtu atklāsmes,” par savu māksliniecisko darbību stāsta pašas mūziķes.

Gaujas Nacionālā parka Līgatnes dabas takas izveidotas 1975. gadā, mežainām gravām bagātā apvidū, lai iepazīstinātu apmeklētājus ar Latvijā dzīvojošo savvaļas dzīvnieku sugām, dabas daudzveidību un dabas aizsardzības nepieciešamību.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI