DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
28. maijā, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Latvija un Čehija ir vienota savā redzējumā par Eiropas Savienības nākotni

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Latvija un Čehija ir vienota savā redzējumā par Eiropas Savienības nākotni un izaicinājumiem – daudzgadu budžetu, kohēzijas politiku, kā arī cīņu pret dezinformāciju –, otrdien, 28.maijā, Čehijā, piedaloties Prāgas Eiropas samitā, sacīja Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja Vita Anda Tērauda.

“Šogad samita sarunas pagāja Eiropas Savienības vēlēšanu noskaņā – tā bija iespēja diskutēt par to, ko vēlēšanas un to rezultāti nozīmē gan dalībvalstīm, gan Eiropas Savienībai kopumā. Pozitīvi vērtējama vēlētāju aktivitāte, kas, salīdzinot ar iepriekšējo reizi, palielinājusies gan Latvijā, gan Čehijā, gan visā Eiropas Savienībā. Tāpat jāuzsver arī Eiropas vērtību nozīme, lai nodrošinātu stabilu un vienotu Eiropas Savienību nākotnē,” sacīja V.A.Tērauda.

Prāgā V.A.Tērauda arī tikās ar Čehijas Senāta Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāju Vaclavu Hamplu (Vaclav Hampl), kā arī Čehijas Deputātu palātas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāju Ondržeju Benešīku (Ondřej Benešík) un citiem komisijas pārstāvjiem.

Prāgas Eiropas samits pirmoreiz noritēja 2015.gadā. Kopš tā laika tas notiek ik gadu, tajā piedalās Eiropas Savienības parlamentārieši, amatpersonas, pētnieki un pilsoniskās sabiedrības pārstāvji, debatējot par Eiropas Savienības nākotni un izaicinājumiem. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI