DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
23. maijā, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: E-vide

Noslēgusies OECD Ministru padomes sanāksme par digitālās transformācijas jautājumiem

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2019. gada 22. un 23. maijā ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs piedalījās Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) Ministru padomes ikgadējā sanāksmē Parīzē, Francijā. Šīs Ministru padomes sanāksmes galvenā tēma bija digitālās transformācijas iespēju izmantošana ilgtspējīgai attīstībai. Sanāksmē norisinājās diskusijas par to, kā valstīm nodrošināt pilnvērtīgu digitalizācijas ieguvumu izmantošanu, risināt tās izaicinājumus un kā OECD var atbalstīt politikas veidošanu gan valstu, gan starptautiskā līmenī.

Sanāksmē tika apstiprināts OECD Ministru padomes sanāksmes paziņojums, kas izceļ būtiskākās apstiprinātās OECD rekomendācijas un deklarācijas. Tāpat tika izplatīts Ministru padomes sanāksmes priekšsēdētāja paziņojums, kas ietver jautājumus par mākslīgo intelektu, nodokļiem digitālajā ērā, konkurenci, drošību, privātumu un datiem, darba nākotni, digitālajām inovācijām, ilgtspējīgu attīstību un resursu efektīvu ekonomiku un tirdzniecību digitālajā ērā.

Ministri apstiprināja OECD Padomes rekomendāciju mākslīgā intelekta jautājumos, kas ir pirmās starptautiskās politikas vadlīnijas mākslīgā intelekta jomā, veidojot starptautiskos standartus, lai nodrošinātu mākslīgā intelekta sistēmu drošu un uz principiem balstītu attīstību.

Padomes sanāksmē tika pieņemta Padomes rekomendācija par vadlīnijām pretkorupcijas un integritātes jomā valsts uzņēmumos, kā arī vairākums OECD dalībvalstu pievienojās deklarācijai par inovācijām publiskajā sektorā. Tāpat ministri apstiprināja pārskatītos OECD Liberalizācijas kodeksus, kuru mērķis ir uzņēmējiem un investoriem nodrošināt vienlīdzīgus darbības nosacījumus valstīs, kas pievienojušās šiem kodeksiem. Ministru padome arī pauda novērtējumu jaunās OECD Prasmju stratēģijas izstrādei.  

Lai apspriestu Latvijas sadarbību ar OECD, sanāksmes laikā E. Rinkēvičs tikās ar OECD ģenerālsekretāru Anhelu Guriju (Angel Gurría).

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI