DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
24. novembrī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: E-vide

Inga Bērziņa: Inovāciju klubs stiprinās stratēģisko digitālo partnerību starp Baltijas valstīm un Vāciju

Vācijas Inovāciju kluba pasākumā Latvijas, Vācijas, Igaunijas un Lietuvas ministri apliecināja vēlmi cieši sadarboties digitalizācijas jomā un parakstīja deklarāciju par inovāciju attīstību ar mērķi stiprināt Eiropas digitālo telpu, kas ietver uzdevumus digitālās politikas reformām.

VARAM ministre Inga Bērziņa: “Tikšanās laikā diskutējām par deviņiem stratēģiskās darba kārtības punktiem. To mērķis, tuvojoties Eiropas komisijas mandātam, ir nostiprināt Eiropas kā digitālā centra pozīcijas un veicināt labvēlīgu inovāciju vidi. Mēs izprotam, ka globālās konkurences apstākļos vislielāko ieguvumus no digitālajām tehnoloģijām gūs tās ekonomikas, kas nodrošinās labvēlīgus nosacījumus to izmantošanai. Inovāciju klubs simbolizē mūsu apņemšanos mācīties vienam no otra, dalīties zināšanās un kopīgi veidot ES digitālo politiku. Apvienojot mūsu stiprās puses, ES būs konkurētspējīga digitālajā jomā arī nākotnē.”

Kopīgā deklarācija, ko parakstījuši četru valstu ministri liecina par savstarpēju izpratni un vēlmi cieši sadarboties digitalizācijas jomā. Nākotnes darba kārtībā ir iekļauta virkne tematu un uzdevumu par infrastruktūru, kiberdrošību, starpnozaru sadarbību, inovācijām un citiem jautājumiem. To īstenojot, kvalitatīvi un ērti risinājumi būs pieejami Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Vācijas iedzīvotājiem.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa 23. un 24. novembrī piedalījās Baltijas valstu un Vācijas Inovāciju kluba pasākumā. Latvija, Vācija, Igaunija un Lietuva apvienojušās Inovāciju klubā, lai diskutētu par inovācijām draudzīgas digitālās politikas attīstību Eiropā.

Vācijas preses relīze pieejama šeit

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI