DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
23. novembrī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: E-vide

I. Bērziņa kopā ar Vācijas un Baltijas valstu ministriem parakstīs deklarāciju par Inovāciju kluba izveidi

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa š.g. 23. un 24. novembrī piedalīsies Baltijas valstu un Vācijas Inovāciju kluba (Innovation club) pasākumā, kura laikā ministri parakstīs deklarāciju par inovāciju attīstību Eiropā. Novatoriska un uz nākotni fokusēta Eiropa ir atkarīga no ilgtermiņa starptautiskās konkurētspējas un dzīvotspējas.

Baltijas valstis februārī uzsāka ciešāku sadarbību ar Vācijas Federālo digitālo un transporta lietu ministru Dr. Volkeru Visingu digitalizācijas jomā. Latvija, Vācija, Igaunija un Lietuva apvienojušās Inovāciju klubā, lai diskutētu par inovācijām draudzīgas digitālās politikas attīstību Eiropā.

Pasākuma ietvaros notiks arī starptautiskā mākslīgā intelekta konference “Fueling European Innovation with AI”, kurā uzņēmējdarbības, zinātnes un pilsoniskās sabiedrības pārstāvji apspriedīs aktuālos notikumus mākslīgā intelekta jomā.

Vācijas digitālās infrastruktūras ministrs V. Vīsings savas februāra vizītes laikā Latvijā akcentēja, ka Baltijas valstis ir sasniegušas lielāku progresu digitalizācijas jomā salīdzinājumā ar citām Eiropas Savienības valstīm. V. Vīsings ir izveidojis digitālo inovāciju klubu, lai veicinātu visas Eiropas Savienības ātrāku digitalizāciju, kurā aicinājis piedalīties arī Latviju.  

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI