DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
Kuldīgas novada pašvaldība
Ineta Zvirbule, Nekustamo īpašumu nodaļas nekustamo īpašumu speciāliste
17. aprīlī, 2019
Lasīšanai: 5 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības
2
2

Kuldīgā ar pavasara palu šovu “Lido zivis Kuldīgā” atklās aktīvo tūrisma sezonu

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Sestdien, 27. aprīlī, no plkst. 11.00 Kuldīgā jau piecpadsmito gadu pēc kārtas norisināsies pavasaru palu šovs “Lido zivis Kuldīgā”, kas ievadīs aktīvo tūrisma sezonu Kuldīgas novadā. Pasākuma organizatori ir parūpējušies par dažādiem pārsteigumiem, lai iedzīvotāji un pilsētas viesi Kuldīgā aizvadītu aizraujošu sestdienu. Paralēli pasākumam ikviens tā dalībnieks varēs baudīt unikālus dabas skatus, vērojot vimbu augstlēkšanas paraugdemonstrējumus pie Eiropas platākā ūdenskrituma – Ventas rumbas.

Veidojot bagātīgo pasākumu programmu, padomāts par teju visām vecuma un interešu grupām. Kā ierasts, 11.00 Pilsētas dārzā uz skatuves oficiāli tiks atklāta aktīvā tūrisma sezona, bet pēc tam būs iespēja baudīt muzikālus priekšnesumus un deju kolektīvu sagatavotos pārsteigumus.

Šogad pasākuma organizatori parūpējušies par pārsteigumu – 11.00, 12.00 un 13.00 Pilsētas dārzā, bet 15.00 – Rātslaukumā un Liepājas ielā varēs vērot mehānisko zivju defilē, kas Latvijā būs piedzīvojams pirmoreiz. Mehāniskās zivis uz Kuldīgu būs atveduši Nīderlandes ielu teātra “Tukkersconnexion” mākslinieki.

Pilsētas dārzā un tā  apkārtnē norisināsies dažādas radošās darbnīcas, eksperimenti un atrakcijas – sākot ar ūdensbraucamo rīku izstādi un zivju, taureņu un spāru inkubatoru, beidzot ar virvju trasi. Savukārt piedzīvojumu meklētāji varēs iesaistīties dažādās aktīvās atpūtas avantūrās, piemēram, šaujot ar loku vai arī piedaloties piedzīvojumu tūrē pieaugušajiem pa “Stikla ceļu”, kurā ar laivām, kājām un velosipēdiem no Vecā tilta varēs doties līdz Riežupes ietekai Ventā un atpakaļ.

Paralēli visiem pasākumiem Kalna ielā un Latvijas Universitātes Kuldīgas filiāles pagalmā varēs apmeklēt pavasara tirdziņu ar daudzveidīgu preču piedāvājumu. Gardēžiem Pilsētas dārzā būs iespēja iegādāties visdažādākos zivju izstrādājumus, kā arī baudīt zivju zupu. Kā ierasts, Pils pagrabā varēs degustēt vīnus, ceptuve “Suitu maize” piedāvās izcept savu sklandrausi, bet Padures muižas klēts čaklās virējas gādās par to, lai galdā būtu klētnieka Kriša izslavētā koča. Tikmēr Baznīcas ielas 34 sētā jau trīspadsmito gadu pēc kārtas no 10.00 līdz 16.00 norisināsies Kurzemes stāstnieku festivāls “Ziv Zup”, piedaloties goda viešņai Megai Normgardei Johansonei no Zviedrijas.

Kuldīgas vecajā rātsnamā 11.30 un 14.00 uz radošo darbnīcu “Iepirkumu tīkliņu izcelsmes vēsture un senās prasmes. Tīklu aušana” aicinās pazīstamā vides žurnāliste Anitra Tooma. Noteikti ir vērts ielūkoties Kuldīgas novada muzejā, kur bez pastāvīgās ekspozīcijas šobrīd var apskatīt izstādi “Nianses un silueti” un Latvijas Mākslas akadēmijas Zīmēšanas katedras pasniedzēju darbus, bet Kuldīgas Mākslas namā skatāma mākslinieka Valda Līcīša darbu izstāde, kas veltīta cienījamā gleznotāja 80 gadu jubilejai, kā arī Latvijas Mākslas akadēmijas Zīmēšanas katedras studentu darbu izstāde.

Muzikālu akcentu dienas izskaņai piešķirs divi koncerti – 16.30 Sv. Katrīnas baznīcā muzicēs Banku augstskolas jauktais koris “Monēta”, bet 19.00 Kuldīgas Jauniešu mājā – ģitārists Jānis Bērziņš koncertā “Enerģija”. Bet dienas noslēgumā 22.30, kā jau pēdējos deviņos gados ierasts, Pilsētas dārzā tiks atklāta brīvdabas kino sezona, izrādot filmu “Dzīvais okeāns”.

Vēl atgādinām, ka gardu maltīti iespējams baudīt kādā no omulīgajiem Kuldīgas krodziņiem, bet naktsmājas atrast var kādā no viesnīcām vai apartamentiem. Par naktsmājām un ēdināšanas iestādēm vairāk informācijas var atrast www.visit.kuldiga.lv

Detalizēta pasākuma programma – mājaslapā https://kuldiga.lv/kultura/lido-zivis-kuldiga-2019

Kuldīdznieki zina – pavasaris iestājas tad, kad virs Ventas rumbas, mugurām zaigojot, sāk lidot zivis. Gadu simtiem vimbas pavasaros dodas augšup pa Ventu, savā nārsta ceļā sastopot mutuļojošo Ventas rumbu – Eiropas platāko (249 m) ūdenskritumu. Pirms 300 gadiem hercoga Jēkaba laikā kuldīdznieki izdomāja unikālu zivju ķeršanas metodi – uz rumbas novietojot zivju ķeramos grozus. To dēļ Kuldīgu sāka dēvēt par pilsētu, kur zivis ķer gaisā. Zivis ceļojumā pavada arī vasaras tūrisma sezonu atklājošs palu šovs “Lido zivis Kuldīgā”, kas tiek rīkots aprīļa beigās un ir vienīgais šāda veida pasākums Latvijā.

Ticējums: Kas palu šovā Kuldīgā nav bijis, tas pavasari nav pamanījis!

Tiekamies sestdienā, 27. aprīlī, Kuldīgā!

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI