DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
27. janvārī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Apstiprināts Rudbāržu pagasta ģerbonis

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Kuldīgas novada dome 26. janvārī akceptēja heraldikas mākslinieka Edgara Sima izstrādāto Kuldīgas novada Rudbāržu pagasta ģerboni. Tā apraksts: Dalīts ar s-veida griezumu: zaļš un sudrabs, uz dalījuma krustā savienotas sarkanā ozola lapas.

Ģerbonī izmantoti trīs Rudbāržiem raksturīgi simboli:  S-veida dalījums, zaļš ar sudrabu ir labi zināma emblēma daudzās paaudzēs, kas attēlo pagastam raksturīgo ainavu, četras ozola lapas ir veltījums četru O.Kalpaka bataljona vienību piemiņai, bet Sarkanais ozols ir Rubpāržu lepnums, kas Rudbāržu meža parkā sastopams neraksturīgi spicām lapām un apaļām zīlēm.

10. novembrī notika Rudbāržu pagasta iedzīvotāju tikšanās ZOOM platformā ar ģerboņa izstrādātāju, kurš prezentēja iespējamos ģerboņa priekšlikumus. Lai izzinātu Rudbāržu pagasta iedzīvotāju viedokli par izstrādātajiem trīs ģerboņa variantiem, no 12. līdz 27. decembrim norisinājās Rudbāržu pagasta iedzīvotāju aptauja. Aptaujas anketas varēja aizpildīt klātienē Rudbāržu pagasta pārvaldē vai elektroniski. Aptaujā piedalījās 115 Rudbāržu pagasta iedzīvotāji. 38 balsis nodotas ar drukāto anketu palīdzību, 77 balsis nodotas elektroniski. Par pirmo variantu ar s-veida dalījumu, zaļš ar sudrabu nobalsoja 7 jeb 6,09%, par otro variantu ar četrām ozola lapām, kā veltījumu četru O. Kalpaka bataljona vienību piemiņai 101 jeb 87,83%, par trešo variantu ar sarkano ozolu lapu – 7 jeb 6,09% balsotāju.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI