DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. aprīlī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tiesu sistēma

Tiesai nodota krimināllieta par nekustamo īpašumu izkrāpšanu Rīgā un Jūrmalā

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šī gada aprīļa sākumā Rīgas tiesas apgabala prokuratūras prokurore tiesai nosūtījusi krimināllietu, kurā pie kriminālatbildības sauktas trīs personas par vairāku nekustamo īpašumu izkrāpšanu Rīgā un Jūrmalā un naudas līdzekļu legalizēšanu.

Notikumi risinājās 2015. gadā un personas darbojās personu grupā pēc iepriekšējās vienošanās. Viens no apsūdzētajiem ar ģenerālpilnvaru bija tiesīgs pārstāvēt kāda uzņēmuma intereses un tiesīgs rīkoties ar uzņēmuma mantu un finanšu līdzekļiem. Viņš tīši ļaunprātīgi izmantoja savas pilnvaras, proti, par nesamērīgi zemu cenu pārdeva četru nekustamos īpašumus citai personai par 192 000 EUR kopsummā, lai gan to patiesā vērtība bija ap 500 000 EUR. Pēc tam īpašuma tiesības tika nostiprinātas ar nostiprinājuma lūgumiem.

Līdzīgi tika pārdoti divi citi nekustamie īpašumi citai personai. Apsūdzētais tīši ļaunprātīgi izmantoja savas pilnvaras, proti, par nesamērīgi zemu cenu pārdeva minētos nekustamos īpašumus Rīgā kādai personai par 37 000 EUR kopsummā, lai gan to patiesā vērtība bija ap 150 000 EUR.

Pēc tam persona daļu iegūtās summas legalizēja, to pārvēršot citās vērtībās.

Personas apsūdzētas pēc Krimināllikuma 177.panta trešās daļas, Krimināllikuma 196.panta pirmās daļas, Krimināllikuma 196.panta otrās daļas, Krimināllikuma 275.panta otrās daļas, Krimināllikuma 195.panta trešās daļas un Krimināllikuma 300.1 panta.

Lieta nodota izskatīšanai  Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesai.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI