DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
08. martā, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Liepāju darba vizītē apmeklē Norvēģijas vēstnieks Kristians Ēdegors

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Liepājas pilsētas pašvaldības administrācijā darba vizītē piektdien, 8. martā, viesojās Norvēģijas vēstnieks Kristians Ēdegors (Kristian Ødegaard) un Norvēģijas Aizsardzības atašejs Eisteins Limosets (Øystein Limoseth), lai tiktos ar Liepājas domes vadību, Jūras spēku štāba vadību un iepazītos ar Liepājas uzņēmējdarbības vidi.

Vizītes laikā vēstnieks tikās ar Liepājas domes priekšsēdētāju Jāni Vilnīti, Attīstības pārvaldes vadītāju Mārtiņu Ābolu, Izglītības pārvaldes vadītāju Kristīni Niedri-Latheri un Vides, veselības un sabiedrības līdzdalības daļas vadītāju Elīnu Tolmačovu.

Tikšanās laikā vēstniecības pārstāvjiem tika pastāstīts par pilsētas attīstības tendencēm un sociālekonomisko situāciju Liepājā, ostas, lidostas attīstības un uzņēmējdarbības aktualitātēm. Domes vadība pastāstīja arī par aktualitātēm pilsētas kultūras un sporta dzīvē, veselības aprūpes jomas pilnveidošanu, kā arī investīciju iespējām Liepājas pilsētā.

Iepazīstinot Norvēģijas vēstnieku ar Liepājas izglītības aktualitātēm, tika izcelts “Dabas mājas” izveides projekts Zirgu salā, kas tiek realizēts ar Norvēģijas finanšu instrumenta atbalstu. “Dabas māja” veidos jaunu, dinamisku un atšķirīgu platformu izglītības, zinātniskās pētniecības un inovatīvu tehnoloģiju sinerģijai. Kā norādīja Liepājas domes priekšsēdētājs Jānis Vilnītis, šādi projekti ir svarīgi, lai bērnus un jauniešus aizraujošā veidā ieinteresētu par zinātnes, tehnoloģiju, inženierzinātņu un matemātikas jomām. “Dabas māja varētu būt vēl viens veids, kā jau no mazotnes bērnos rosināt interesi, izpratni par šiem jautājumiem, lai vēlākos gados jaunietis savu karjeru izvēlētos attīstīt tieši šajā sfērā,” vizītes laikā uzsvēra priekšsēdētājs J. Vilnītis.

Vēstnieks pozitīvi novērtēja Liepājas pašvaldības vēlmi piesaistīt Norvēģijas finansējumu Dabas mājas izveidei, jo šāds projekts sniegtu pozitīvu ieguvumu ne tikai izglītības jomā, bet arī sekmēt vides sakārtotību un arī tūrisma attīstību.

Vizītes ietvaros vēstniecības delegācija arī viesojās uzņēmumā “UPB” un tikās Latvijas Jūras spēku štāba vadību.

Informācijai:

“Dabas mājas” izveides projekts tiek īstenots Eiropas Jūrlietu un zivsaimniecības fonda Rīcības programmas zivsaimniecības attīstībai 2014.-2020. gadam pasākuma “Sabiedrības virzītas vietējās attīstības stratēģiju īstenošana” ietvaros. Lai piepildītu Dabas māju ar saturu un veidotu to par zinātnes un inovāciju centru, Izglītības pārvalde plāno piesaistīt līdzfinansējumu no Norvēģijas valsts.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI