DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
26. novembrī, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Par bērnu drošību sabiedriskajā transporta

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Lai uzlabotu bērnu drošību sabiedriskajā transportā, Iekšlietu ministrija kopīgi ar Valsts policiju un, pieaicinot sabiedriskā transporta pakalpojumu organizēšanā iesaistītās institūcijas, ir izstrādājusi informatīva rakstura materiālu par bērnu drošību sabiedriskajā transportā.

Informatīvajā materiālā koncentrētā veidā ir apskatītas tipiskākās ar bērna drošības apdraudējumu saistītās situācijas un iespējamā transportlīdzekļa vadītāja vai biļešu kontroliera rīcība, lai novērstu bērna drošības apdraudējumu.
Ņemot vērā Bērnu tiesību aizsardzības likuma 4.panta 5.punktu un 6.panta pirmo un otro daļu, bērna drošība ir prioritāra.

Par bērna drošību primāri atbildīgi ir bērna vecāki, kuriem ir pienākums rūpēties par bērnu un viņa mantu, sagatavot bērnu patstāvīgai dzīvei sabiedrībā, kā arī citi likumā noteikti pienākumi.

Saskaņā ar Bērnu tiesību aizsardzības likuma 5.pantu par bērnu drošību savas kompetences ietvaros rūpējas valsts un pašvaldību institūcijas, tajā skaitā arī institūcijas, kuras nodrošina sabiedriskā transporta pakalpojumu sniegšanu. Sabiedriskā transportlīdzekļa vadītājiem, biļešu kontrolieriem un citām personām, kuras ir iesaistītas sabiedriskā transporta pakalpojumu sniegšanā, ir pienākums pievērst īpašu uzmanību bērnu drošībai, kā arī nodrošināt nepieciešamo atbalstu un palīdzību bērniem, lai novērstu jebkādu apdraudējumu bērnu drošībai.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI