DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
04. oktobrī, 2018
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

SIA “Rīgas namu pārvaldnieks” šonedēļ pieslēgs apkurei lielāko daļu dzīvojamo ēku

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Turpinās darbi saistībā ar SIA “Rīgas namu pārvaldnieks” (RNP) pārraudzībā esošo ēku pieslēgšanu apkurei. Šobrīd apkurei pieslēgtas 678 ēkas, bet nākamajās dienās, turpinot darbus arī brīvdienās, plānots apkuri pieslēgt lielākajai daļai uzņēmuma klientu daudzdzīvokļu mājām. Sākoties rudenim un pazeminoties gaisa temperatūrai, RNP jau septembrī veica visus priekšdarbus, lai bez kavēšanās varētu veikt visu uzņēmuma pārraudzībā esošo daudzdzīvokļu ēku pieslēgšanu apkurei, savukārt pirmās ēkas apkurei tika pieslēgtas 1.oktobrī, balstoties uz kopības vai mājas pilnvarotās personas lēmumu. Šobrīd RNP saistībā ar apkures pieslēgšanu saņem pieaugošu skaitu “par” un “pret” iesniegumu.

“Apkures pieslēgšana, līdzīgi kā apkures atslēgšana, ir laiks, kad saņemam paaugstinātu pieteikumu skaitu no dzīvokļu īpašniekiem, kuri vēlas apkures pieslēgšanu, un daudz pretēja rakstura iesniegumu ar norādījumiem pārvaldniekam vēl nesākt apkures sezonu. Protams, šādos apstākļos individuāli piemērotāko risinājumu iespējams nodrošināt jaunajos projektos un renovētajās ēkās, kur veikta siltumapgādes sistēmas pārbūve ar individuālo patērētā siltuma uzskaites un regulācijas sistēmu, savukārt attiecībā uz citām ēkām jāpieņem visiem iedzīvotājiem saistošs lēmums, tāpēc balstoties uz pieaugošo pieprasījumu skaitu un moderno siltummezglu iespējām nodrošināt gaisa temperatūras svārstībām pieskaņotu siltuma apjomu, pieņēmām lēmumu sākt masveida pieslēgšanu apkurei. Lai nodrošinātu ēkās siltumu, no RNP, AS “Rīgas siltums” un PS “Siltumserviss Rīga” puses, darbā iesaistīti gandrīz 250 darbinieki,” norāda RNP valdes priekšsēdētājs Aivars Gontarevs.

Lielākā daļa daudzdzīvokļu dzīvojamo māju siltumapgādes sistēmu darbojas, pamatojoties uz automatizēto siltummezglu iestatījumiem, kas nozīmē, ka katrai mājai apkures sistēma regulēsies automātiski, atbilstoši āra gaisa temperatūrai. Uzsākot apkures sezonu, gan ir jārēķinās ar to, ka ēkai ir nepieciešams laiks, lai uzsiltu.

Aicinām pirmajās dienās pēc apkures pieslēgšanas pievērst pastiprinātu uzmanību temperatūrai telpās. Ja jums rodas aizdomas, ka automatizētā sistēma nestrādā atbilstoši āra temperatūras svārstībām, lūgums zvanīt un pieteikt šo problēmu PS “Siltumserviss Rīga” pa tālruni 80000610 vai uz RNP informatīvo tālruni 8900.

SIA "Rīgas namu pārvaldnieks" ir Latvijas lielākais namu apsaimniekošanas uzņēmums. Tas tika izveidots, apvienojot 15 pašvaldības namu pārvaldīšanas kapitālsabiedrības, lai nodrošinātu daudzdzīvokļu dzīvojamo māju pārvaldīšanu pēc vienotiem principiem un uzlabotu pašvaldības kā dzīvojamo māju pārvaldnieka sniegto pakalpojumu kvalitāti. Uzņēmums apsaimnieko 4200 ēkas, kurās pakalpojumus saņem gandrīz 170 000 klientu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI