DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. decembrī, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības
1
1

Rīgas mērs un RNP svinīgi atklāj ceturto renovēto ēkas fasādi

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

SIA ”Rīgas namu pārvaldnieks” (RNP) kopīgi ar Rīgas domi noslēdza šogad renovēto ēku ciklu, svinīgi atklājot ceturto namu – Strēlnieku ielas 1B vēsturisko pērli. Nams piedzīvojis būtiskas pārmaiņas sākot ar fasādes renovācijas darbiem, līdz ar ēkas pilnīgu izgaismošanu, kas to tagad iekļauj pārējo namu ansamblī Strēlnieku ielā, Rīgas Klusajā centrā.

Ēkas būvprojekts izstrādāts 1912. gadā, bet uzsākot renovācijas procesu fasādē bija iespējams saglabāt līdz pat pusei no vēsturiskajiem smalki profilētajiem vērtīgajiem koka logiem. Visu fasādes virsmu klāj grafīta krāsas apmetums ar nelielu faktūru. Fasādē saglabājušās arhitektoniskās detaļas – dzegas, dekoratīvās joslas, profilēti koka stabi starp logu rāmjiem, erkers. Strēlnieku ielas 1B nama renovācijas darbus veica SIA “Fasāde PRO”, savukārt ēkas fasādes renovācijas tehnisko dokumentāciju izstrādāja SIA „ER.ARCH”. Lai īstenotu projektu, RNP piesaistīja papildu Rīgas pilsētas pašvaldības līdzfinansējumu gandrīz 19 tūkst. EUR apmērā remontdarbu veikšanai. Savukārt projekta kopējās izmaksas sastāda ap 52 tūkst. EUR.

Ronalds Neimanis, RNP valdes priekšsēdētājs: “Esmu gandarīts, ka šogad paveikti kopumā jau četru jūgendstila ēku renovācijas darbi. Katrs objekts ir īpašs un neatkārtojams, lai atjaunotu šādus vēsturiski nozīmīgus namus ir jāpiesaista labākie nozares speciālisti un aktīvi jāsadarbojas ar mājas iedzīvotājiem. Šogad paveiktais pierāda, ka Rīgas namu pārvaldnieks saviem klientiem spēj sniegt šādu pakalpojumu augstākajā līmenī.”

Mārtiņš Staķis, Rīgas domes priekšsēdētājs: “Rīgas namu pārvaldnieka paveiktais šajā gadā apliecina – atbalsts kultūrvēsturiskā būvmantojuma saglabāšanai palīdz, lai veiktu sarežģītas ēku renovācijas un iedzīvotāji varētu veiksmīgi piedalīties savu māju apsaimniekošanā. Novēlu mums visiem, lai šādi nami Rīgā būtu arvien vairāk.”

Par godu nama renovācijas svētkiem, uz ēkas fasādes izveidota instalācija “Gaismas atslēgas”, kas visiem rīdziniekiem un viesiem būs apskatāma līdz 26.decembrim, Otrajiem Ziemassvētkiem. Lai gaismas atslēgas atver ne tikai nama durvis, bet arī gaismu! Priecīgus Ziemassvētkus un laimīgu Jauno gadu!

Kā jau ziņots iepriekš, šogad konkursa „Rīgas pilsētas pašvaldības līdzfinansējums kultūrvēsturiskā būvmantojuma saglabāšanai 2021.gadā” ietvaros SIA “Rīgas namu pārvaldnieks” sadarbībā ar iedzīvotājiem veicis jau četru namu atjaunošanu – Alberta ielā 2, Stabu ielā 71, Jēzusbaznīcas ielā 13 un Strēlnieku ielā 1B.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI