DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. jūnijā, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra

Informācija par NEPLP 2018.gada 14.jūnija sēdi

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) 14.jūnijā sēdē lēma par izsludināto konkursu rezultātiem, kā arī apsprieda citus jautājumus, kas saistīti ar elektronisko plašsaziņas līdzekļu nozari.

NEPLP noteica rezultātus konkursā "Par ziņu sižetu/reportāžu veidošanu latviešu valodā 2018.gadā Latgales reģionālajos un vietējos plašsaziņas līdzekļos, kas raida televīzijas programmas”.  Konkursam bija pieteikušies divi pretendenti - SIA “Latgales Reģionālā Televīzija” un SIA “Dautkom TV”. Ņemot vērā NEPLP locekļu individuālo vērtējumu atbilstoši konkursa nolikumā noteiktajiem kritērijiem, tika nolemts nepiešķirt uzvaru šajā konkursā nevienam no pretendentiem. Vērtējot konkursa pretendentus, iesniegtie pieteikumi tika novērtēti kā nepietiekami izstrādāti kvalitatīvai sabiedriskā pasūtījuma izpildei konkursa mērķa un finansējuma ietvaros. NEPLP nolēma izsludināt jaunu konkursu līdz 1.jūlijam.

Sēdē tika izvērtēti arī pretendentu pieteikumi konkursā “Apraides tiesību piešķiršana radio programmas veidošanai Liepājā 94.6 MHz frekvencē” un par konkursa uzvarētāju NEPLP atzina AS “Radio SWH” ar programmu Spin FM. Konkursam bija pieteikušies divi pretendenti - AS “Radio SWH” un SIA “Solergo”.

Ņemot vērā izmaiņas SIA “Solergo” īpašnieku struktūrā, sēdē arī tika apstiprināti grozījumi elektroniskajam plašsaziņas līdzeklim SIA “Solergo” izsniegtās apraides atļaujas darbības pamatnosacījumos.

Pēc “Radio SWH” iesnieguma atļaut izmantot īstermiņa mazjaudas frekvenci AS “Radio SWH” radio programmas “SWH Pop-Up” veidošanai mūzikas festivāla “Positivus” norises laikā no 2018. gada 19. līdz 22.jūlijam Salacgrīvā, 94,1 MHz frekvencē, NEPLP sēdē pieņēma lēmumu atbalstīt īstermiņa mazjaudas frekvences piešķīrumu AS “Radio SWH”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI