DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
Kuldīgas novada pašvaldība
Ineta Zvirbule, Nekustamo īpašumu nodaļas nekustamo īpašumu speciāliste
13. jūnijā, 2018
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības
2
2

Izpildot tiesas spriedumu, R. Gūtpelcs iesniegs atlūgumu

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Tā kā stājies spēkā Latvijas Republikas Augstākās tiesas spriedums lietā, kurā skatīja Rinalda Gūtpelca kasācijas sūdzību par Kurzemes apgabaltiesas 2018. gada 19. februāra lēmumu, atstājot Kurzemes apgabaltiesas lēmumu negrozītu, R. Gūtpelcs iesniegs Kuldīgas novada Domei iesniegumu, kurā lūgs atbrīvot no Kuldīgas novada Pašvaldības policijas priekšnieka amata.

“Lai gan šādam lēmumam nevaru piekrist, kā likumpaklausīgs pilsonis tam pakļaušos. Vienlaikus informēju – joprojām uzskatu, ka gan Liepājas rajona tiesa, gan Kurzemes apgabaltiesa nepamatoti nav vēlējusies pārbaudīt manus un mana aizstāvja iesniegtos argumentus, kas ietver kompetentu speciālistu ekspertīzes slēdzienus, un norādes uz pretrunām liecībās. Tādējādi tika būtiski pārkāptas manas tiesības uz aizstāvību. Tāpēc kopā ar manu aizstāvi advokātu Saulvedi Vārpiņu plānojam sagatavot un iesniegt prasību Eiropas Cilvēktiesību tiesā,” preses brīfingā sacīja R. Gūtpelcs.

Viņš teica, ka amatu Pašvaldības policijā atstāj ar padarīta darba sajūtu, jo kopā ar kolēģiem astoņos darba gados, viņaprāt, izdevies padarīt pietiekami daudz sabiedriskās kārtības uzlabošanā Kuldīgas novadā. “Mūsu darba nozīmi apliecina regulārā sadarbība ar tiesībsargājošajām institūcijām, sniedzot atbalstu noziedzīgu nodarījumu izmeklēšanas procesā un prevencijā,” izteicās R. Gūtpelcs, pateicoties visiem, ar kuriem darba gaitās izdevies sastrādāties, kā arī tiem, kuri viņu atbalstījuši kriminālprocesa izskatīšanas laikā.

Kā jau iepriekš ziņots, 2014. gada beigās Talsu rajona prokuratūra tiesai nodevusi skatīšanai lietu, kurā par dienesta pilnvaru pārsniegšanu apsūdzēts Kuldīgas novada Pašvaldības policijas priekšnieks R. Gūtpelcs. Apsūdzībā apgalvots, ka viņš it kā esot pielietojis elektrošoku pret Mundri Andrušaiti pašvaldības policijas telpās (kurās notiek nepārtraukta videonovērošana), kur M. Andrušaitis ieradies skaidroties dienu pirms tiesas sēdes. Lieta uzsākta, pamatojoties uz M. Andrušaita advokātes Anitas Kovaļenko iesniegumu.

R. Gūtpelcs jau iepriekš skaidrojis, ka uzskata kriminālprocesu par safabricētu. Viņš norāda, ka 2012. gada beigās, pildot darba pienākumus, viņš aizturējis M. Andrušaiti pie Kuldīgas Mākslas un humanitāro zinību vidusskolas, kur viņš mazgadīgu personu priekšā veica netiklas darbības, atkailinot dzimumorgānus. Kriminālprocesā par minētajām darbībām R. Gūtpelcs bija liecinieks.

Saskaņā ar Kuldīgas novada pašvaldības nolikumu Pašvaldības policijas priekšnieku amatā ieceļ un no amata atbrīvo ar Kuldīgas novada Domes lēmumu. Kārtējā Domes sēde paredzēta 28. jūnijā.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI